İzmir’de Klasik Otomobil Şöleni

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD), dünyanın önde gelen sentetik motor yağı markası Mobil 1’le etkinliklerine devam ediyor.

İzmir’de Klasik Otomobil Şöleni

     Çok sayıda araçla İstanbul’dan İzmir’e giden İKOD üyeleri, kentin klasik otomobil tutkunlarıyla biraraya geldi. İzmirliler klasik otomobillere büyük ilgi gösterdi. Mobil 1, yarım asrı devirmiş klasik otomobillere, motorunun korunması, performansın artırılması ve yakıt ekonomisi sağlama konularında destek veriyor.



     Dünyanın önde gelen sentetik motor yağı markası Mobil 1, Klasik otomobil tutkunlarıyla işbirliğini çeşitli etkinliklerle sürdürüyor. Geçtiğimiz ay 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında 55 klasik otomobille Samsun’a giden İKOD üyeleri bu kez Ege’nin incisi İzmir’deydi. 


      7 Haziran Cumartesi sabahı 20 araçla İstanbul’dan yola çıkan klasik otomobil tutkunlarıınn ilk durağı Akhisar oldu. Akhisar’da Keskinoğlu Ravika Köyü’ne uğrayan İKOD üyeleri buradaki klasik otomobil müzesini ziyaret ettiler. Daha sonra İzmir’e geçen klasik otomobil tutkunları, İnciraltı Meydanı’nda İzmir Klasik Otomobilciler Derneği üyeleriyle buluştular. Etkinlikte sadece İstanbul ve İzmir değil, Türkiye’nin çeşitli illerinden de gelen 70 kadar klasik otomobil yer aldı. Klasik otomobil sürücüleri etkinliğin ikinci gününde İzmir’in en güzel semtleri arasında yer alan Alsancak ve Kordon’da şehir turu attı. Ardından birçoğu yarım asrı devirmiş klasik otomobiller meraklılar için Gündoğdu Meydanı’nda sergilendi. 


     İzmirliler, şehir turu ve sergi süresince değerli motorları Mobil 1 sentetik motor yağları ile korunan klasik otomobillere büyük ilgi gösterdiler. Klasik otomobillerin önünde sık sık fotoğraf çektirdiler. Düzenlenen “Zerafet Yarışması”nda dereceye giren klasik otomobillerin sahiplerine çeşitli ödüller verildi. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay, 2014 yılının etkinlik açısından yoğun geçtiğini belirterek, Mobil 1 tam sentetik motor yağlarının her zaman en büyük destekçileri olduğunu söyledi:  


     “Böylesine yoğun bir etkinlik takviminde bizim için çok önemli olan klasik otomobillerimizin değerli motorlarını en iyi şekilde Mobil 1 sentetik motor yağları ile koruyoruz. Mobil 1’le işbirliğimiz ve güvenimiz bundan sonra da aynı şekilde sürecek.Mobil 1’le klasik otomobillerimiz daha uzun yıllar yollarda olacak”  
Mobil 1, yarım asrı devirmiş klasik otomobillere, motorunun korunması, performansın artırılması ve yakıt ekonomisi sağlama konularında destek veriyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2014, 03:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER