Klasik Otomobil Tutkunları Soma İçin Buluştu

Siyah renk elbise giyen ve otomobillerine siyah kurdela takan klasik otomobil sever sürücüler Soma'da hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

Klasik Otomobil Tutkunları Soma İçin Buluştu

 Soma faciası nedeniyle 19 Mayıs kutlamalarının iptal edilmesine rağmen o gün Samsun'da bulunmak isteyen klasik otomobil severler, araçlarıyla birlikte İstanbul'dan yola çıktı. Siyah renk elbise giyen ve otomobillerine siyah kurdela takan sürücüler hareket öncesi Soma'da hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

İKOD (İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği) üyesi 150 kişi sabah erken saatlerde Kadıköy'deki Salı Pazarı'nda biraraya geldi. Soma'daki maden faciası nedeniyle siyah elbise giyen klasik otomobilciler otomobilerine de siyah kurdela taktı. Soma'daki facia nedeniyle yasta olduklarını söyleyen sürücüler kutlamaların iptal olmasına rağmen 19 Mayıs günü Samsun'da olmak istediklerini söyledi. Katılımcılar, hareket öncesi Soma'da hayatını kaybeden işçiler için saygı duruşunda bulundu. Saat 09.00'da hareket eden 50 klasik otomobil ve 150 kişiden oluşacak konvoy bir gece Çorum'da konakladıktan sonra Samsun'a geçecek. Klasik otomobilciler Samsun'da Tütün İskelesi, Arkeoloji-Etnografya ve Gazi Müzesi gibi tarihi değeri olan noktaları, ayrıca Atatürk ve 18 silah arkadaşını Samsun'a getiren ve sonradan mini bir müzeye çevrilen,Bandırma Vapuru replikasını da ziyaret edecekler.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2014, 02:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER