Audi A3 Clubsport Quattro Yarışların Korkulu Rüyası

Audi, yeni konsepti A3 Clubsport quattro ile, Ferrari, Lamborghini gibi sporculara gözdağı veriyor.

Audi A3 Clubsport Quattro Yarışların Korkulu Rüyası

Saatte 310 kilometre sürate çıkabilen araç, bunu yalnızca 2.5 litrelik benzinli motoruyla başarıyor.

Günümüzde tomotivdeki teknolojik gelişim baş döndürücü nitelikte. Markaların art arda geliştirdiği yeni motorlar ve aktarma sistemleri, standart bir aracı yarış otomobiline çevirebiliyor. Turbo sistemlerinin gelişmesiyle birlikte hızlanan güç savaşı, süper spor otomobillerin bile çekinmeye başladığı modelleri ortaya çıkarıyor.Lüks pazarın önemli oyuncularından Audi, yıllardır ürettiği S ve RS modelleriyle süper sporları aratmayan otomobiller ortaya çıkardı.


Küçük Hacimli Model


Ardında R8 isimli modelle adeta ‘devler liginde ben de varım’ diyen üretici, daha küçük hacimli modeller geliştirmeyi sürdürüyor. Markanın kısa bir süre önce pazara sunduğu A3 Sedan modelinden yola çıktığı yeni konsept, tasarım ve rengi kadar etkileyici gücü ve üst düzey performansıyla da dudak uçuklatıyor.


Alüminyum Bileşenler


A3 Clubsport quattro isimli konsept, markanın kompakt sporcusu S3 Sedan üzerine inşa edilmiş. 4.49 metrelik uzunluğu, 1.86 metrelik genişliği ve 1.38 metrelik yüksekliğiyle dikkat çeken aracın aks aralığıysa 2.63 metrede tutulmuş.


Aracın süspansiyon sisteminin ağırlığı, alüminyum bileşenler kullanılarak düşürülmüş. S3 Sedan’dan 10 milimetre daha alçak olan konsept, 275/25 ölçüsündeki lastikleri kullanıyor. İçten havalandırmalı ön fren diskleri, 370 milimetrelik çapıyla 21 inçlik jantlara bile zor sığmış. Karbon fiber-seramik disklerin yanı sıra, araçta yüksek hızlar için hava freni kullanılıyor.


Fren Mesafesi Kısaldı


Elektronik kumandalı bu sistem, dikey bir spoyler etkisi yapıyor. Marka, bu sayede saatte 250 kilometre süratte yapılan frenlemede, durma mesafesinin tam 12 metre kısaldığını açıklıyor.


6 Bin 900 Devirde


Beş silindirli ünite, 1-2-4-5-3 şeklindeki ateşleme sırasıyla da özel olduğunu anlatıyor. Maksimum verim için tasarlanmış bir emme ve egzoz sistemiyle takviye edilen aracın motoru, gösterişli görünmesi için karbon fiber takviyeli polimerden (CFRP) yapılmış bir kapakla kaplanmış.


Sürüş Modunu Seç


CFRP, spor ön koltukların arkasında da kendine yer buluyor. Motoru çalıştırmaya yarayan buton ve sürüş modunu seçmeye yaraşan tuş direksiyonu yerleştirilmiş. Gösterge grubu içine yerleştirilen vites değiştirme ikazı 6 bin 900 devirde yanmaya başlıyor.


525 Beygirlik Benzinli


Araçta görev yapan 2.5 litrelik TFSi motor, TT-RS modelinden tanıdık.


1.5 Bar'lık Turbo Basınç


Kendi kategorisinde 4 yıldır yılın en iyi motoru seçilen 5 silindirli ünite, A3 Clubsport quattro’da tam 525 beygir güç üretiyor. Kullanılan büyük turbonun basıncı 1.5 bara çıkarılmış. Bu sayede tork da 600 nm’ye ulaşıyor.


Aracın Ağırlığı 1527 Kilogram


7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman S Tronic, motorun ürettiği gücü 4 tekerleğe birden (quattro) aktarıyor. Sadece 1527 kilogram ağırlığındaki araç, bu sayede süper sporları bile korkutacak performans değerleri sunuyor. Markanın açıkladığı bilgilere göre araç, 0’dan 100 km/s sürate 3.6 saniyede ulaşırken, saatte 310 kilometre hıza kadar da nefesi kesilmiyor.


Yeşil Bursa’da  Hedef Birincilik 


Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 3’üncü ayağı, Yeşil Bursa Rallisi’yle devam edecek. 14-15 Haziran’da koşulacak yarış, 125 kilometresi özel etap olmak üzere toplam 304.3 kilometrelik uzunluğa sahip. Castrol Ford Team Türkiye Direktörü Serdar Bostancı, 2014 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ikinci ayağı olan Eskişehir Rallisi’nde yaşanan problemler nedeniyle önde götürdükleri yarıştan hedefledikleri sonuçları alamadıklarını ve bu şanssızlığı Yeşil Bursa Rallisi’nde telafi edeceklerini açıkladı.


İstanbullu’ya Yakıt Yüzde 10 İndirimli


Star­pet, akar­ya­kıt ürün­le­rin­de­ki in­di­rim kam­pan­ya­sı­nı ma­yıs ayın­da da sür­dü­rü­yor. İs­tan­bul­lu sü­rü­cü­le­re özel in­di­rim kam­pan­ya­sın­da, ay bo­yun­ca sa­lı ve cu­ma gün­le­ri Ba­kır­köy, San­cak­te­pe ve Esen­le­r’­de­ki is­tas­yon­lar­da yüz­de 10’a va­ran in­di­rim­ler sağ­la­nı­yor.


Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2014, 04:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER