Castrol Ford Team Türkiye, Boğaziçi Rallisi'ne hazır

Türkiye'nin köklü yarış takımlarından Castrol Ford Team Türkiye, 15-17 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek AVIS Boğaziçi Rallisi'nde en iyi sonuç hedefiyle parkurlara çıkmaya hazırlanıyor.

Castrol Ford Team Türkiye, Boğaziçi Rallisi'ne hazır

Ford açıklamasına göre, Türkiye'nin hem en eski hem de en büyük  uluslararası spor organizasyonlarından biri olan Boğaziçi Rallisi'nin 1,4 katsayı  ile puan veren Avrupa Ralli Kupası takviminin bir yarışı olarak İstanbul'da  gerçekleştirilmesine sayılı günler kala, şampiyona lideri Castrol Ford Team  Türkiye hazırlıklarını tamamladı.

Castrol Ford Team Türkiye, 15-17 Ağustos tarihleri arasında AVIS  Boğaziçi Rallisi adıyla düzenlenecek yarışta geçen yıl olduğu gibi hem yerli hem  yabancı takımları geride bırakarak zafer hedefliyor.

2014 Türkiye Ralli Şampiyonası'nda halen liderliğini sürdüren Castrol  Ford Team Türkiye, AVIS Boğaziçi Rallisi'ne iki Ford Fiesta S2000 ve üç Ford  Fiesta R2'yle katılacak.

İstanbul'un Anadolu yakası ve Kocaeli il sınırları içerisindeki zorlu  ve hızlı toprak 12 özel etaptan oluşan AVIS Boğaziçi Rallisi'nin servis alanı  Pendik sahil yolu üzerinde kurulurken, yarışın başlangıç ve bitiş seremonileri Pendik Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilecek.

Aynı zamanda Türkiye Ralli Şampiyonası'na 1,4 katsayı ile puan veren  AVIS Boğaziçi Rallisi'ni geçen yıl kazanan Castrol Ford Team Türkiye pilotu Orhan  Avcıoğlu, açıklamadaki değerlendirmesinde, "Hem heyecanımız hem de  hazırlıklarımız tam anlamıyla zirvede diyebiliriz. Türkiye'nin en büyük ve köklü  motorsporları organizasyonu olan Boğaziçi Rallisi Türkiye Şampiyonası  takvimindeki diğer yarışlara göre yüzde 50 daha uzun olma özelliğine sahip.  Dolayısıyla hem fiziksel olarak hem de Otomobil için daha zorlu bir yarış bizi  bekliyor" ifadelerini kullandı.

İki gün sürecek Boğaziçi Rallisi'nin sürüş stili olarak ortalama hızı  yüksek ve temiz zeminli etaplara sahip olduğuna dikkati çeken Avcıoğlu, takım  olarak Türkiye Şampiyonası'ndaki liderliklerini pekiştirecek sonuçları tam  motivasyonla arzuladıklarını dile getirdi.

Avcıoğlu, "Avrupa'nın ve dünyanın önde gelen ralli pilotlarını da  kendi evimizde arkamızda bırakabilmeyi istiyoruz" açıklamasını yaptı.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2020, 23:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER