Hyundai i20 WRC, ile birinciliğini kazandı

Güçlü rakiplerine rağmen, 2014 Dünya Ralli Şampiyonası’nda yoluna dolu dizgin devam eden Hyundai Motorsport Takımı, i20 WRC ile asfalt zemin üzerindeki testlerine de devam ediyor.

Hyundai i20 WRC, ile birinciliğini kazandı

 Geçtiğimiz günlerde Fransa, Côte d’Azur’da düzenlenen Antibes Rallisi’ni kazanarak takım adına önemli bir zafer getiren Bryan Bouffier, aynı zamanda sezonun ilk asfalt yarışı Almanya Rallisi öncesi moral depolamış oldu.

İki gün süren tırmanma yarışı, takıma 2014 yılında ilk kez birincilik getirirken aynı zamanda ilerleyen tarihlerdeki yarışlar için ciddi bir test imkanı da sunmuş oldu. Yarışın bir diğer önemli odak noktasıysa frenlerin, şanzımanın ve motorun tekrar değerlendirilmesi ve gerekli ayarların yapılmasıydı. Fransız ikili Bryan Bouffier ve co-pilotu Xavier Panseri, kuru ve ıslak zemin için doğru lastik seçimleri ve iyi tur zamanlarıyla yarışı kazanırken elde ettikleri verilerle Sardunya Rallisi için i20 WRC’ye katkıda bulundu.


Fransız Rivierası merkezli Antibes Rallisi, 12 özel etaptan oluşuyor. 6 kez tekrar olmak üzere toplam 212,58 km uzunluğa sahip yarış, iki gün sürdü. Alpes-Maritimes Bölgesi’ndeki etaplar koşulurken ekipler, Col de Blaine, Col de Braus ve Col de Turini gibi efsanevi Monte Carlo Rallisi’nin son derece ikonik yerlerinden de geçtiler.


Yarışı kazanan Bryan Bouffier, “Antibes Rallisi’nde birinci geldiğim için çok mutluyum. Bu hafta sonu iyi bir iş çıkardık ve takımın önümüzdeki zorlu yarışlara odaklanması için sıkı bir testten geçtik. Çünkü bu yarış, i20 WRC’nin asfalt zemin üzerindeki gelişiminin devam etmesi için bizlere önemli geri bildirimler sağlamış oldu. Antibes Rallisi, aracı hızlı ve akıcı yollarda test edebilmek için kesinlikle harika bir yarıştı. Ayrıca aylar sonra tekrar Hyundai i20 WRC’nin direksiyonunda olmak oldukça güzeldi ve şunu da söylemeliyim ki Kasım ayından bu yana otomobilin ciddi bir şekilde gelişmiş olduğunu hissettim. Hyundai Motorsport iyi yolda ve ben de daha çok katkıda bulunmak için sabırsızlanıyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2014, 02:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER