Klasik Otomobil Rallisi, Meraklılarını Büyüledi

Klasik Otomobil Kulübü'nün düzenlediği '23 Nisan Bahar Klasik Otomobil Rallisi', Sakarya'nın Sapanca ilçesinden start aldı. En yenisi 1978, en eskisi 1940 model olan 41 klasik otomobilin katıldığı ralli, klasik otomobil meraklılarına nostalji yaşattı

Klasik Otomobil Rallisi, Meraklılarını Büyüledi
 Klasik Otomobil Kulübü'nün düzenlediği '23 Nisan Bahar Klasik Otomobil Rallisi', Sakarya'nın Sapanca ilçesinden start aldı. En yenisi 1978, en eskisi 1940 model olan 41 klasik otomobilin katıldığı ralli, klasik otomobil meraklılarına nostalji yaşattı. Birbirinden değerli klasik otomobiller ile tarihi yeniden yaşayanlar araçlarla fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.


Sapanca Güral Otel'de düzenlenen etkinlikle başlayan '23 Nisan Bahar Klasik Otomobil Rallisi', tutkunları için değerleri parayla ölçülemeyecek kadar önemli olan klasik otomobilleri bir araya getirdi. Otomobiller, görenleri tarihe geri götürdü. Etkinliğe katılan çok sayıda kişi, birçok klasik otomobili bir arada görmenin mutluluğunu yaşadı. Ralliye aileleriyle katılan klasik otomobil tutkunları araçların direksiyonuna geçerek bol bol fotoğraf çektirdi.


Klasik Otomobil Kulübü Koordinatörü Onur Okyay, ralliye 41 klasik otomobilin katıldığını belirterek, "Bu araçların hepsi kendi dönemlerinde ki gibi orjinal araçlar. 82 yarışmacı var. Çok güzel bir yarış olacak. 280 kilometrelik bir parkur var. Bugün 180 kilometresini katedecekler. Yarın da 100 kilometresini katedecekler." dedi.


Yarışmaya 1958 model Chevrolet Corvette aracıyla katılan sanayici Hakkı Yıldız, şunları dedi: "Eşimle birlikte ilk kez klasik otomobil yarışına katılıyoruz.Eğlenceli ve güzel oldu. Aracım 1958 Corvette C1 modeli. Serisinin ilk versiyonu. Özel bir araba."


1960 model Chevrolet Impala ile ralliye katılan Sema Güral Sürmeli, yarışmaya eğlenmek için katıldıklarını belirterek, heyecanlı ve mutlu olduklarını dile getirdi. 


Klasik Otomobil Kulubü eski başkanı Saydun Gökşin de ralliye 1974 model Rolls Royce ile katıldığını kaydederek, "Rallilere katılmak büyük keyif. Güzel bir organizasyon. Nostalji yaşatıyor. Aracım 1974 model Rolls Royce. Firmanın o zaman ürettiği spor görünümlü modellerinden bir tanesi. Kullanımı oldukça rahat. Aynı oranda benzin tüketimi kötü." diye konuştu.


'23 Nisan Bahar Klasik Otomobil Rallisi' yarın koşulacak 100 kilometrelik parkurun ardından sona erecek. 

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2013, 13:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
1
1 - 3 yıl Önce

1

1
1 - 3 yıl Önce

1

SIRADAKİ HABER