Hyundai'den Accent Blue'ya Yeni Donanım

Hyundai, yenilediği Accent Blue’ya bazı yeni donanımlar ekleyerek piyasadaki elini güçlendirdi.

Hyundai'den Accent Blue'ya Yeni Donanım
     Güçlü dizel motoruyla öne çıkan araç, yüksek fiyatına rağmen performansı ve tasarruf yeteneğiyle dikkat çekiyor.
Güney Koreli otomotiv üreticisi Hyundai, yarım asrı bulmayan macerasında hedeflerini iyice büyüttü. 1967’de kurulan Hyundai Motor Company, önce üretimde ilk 10 marka arasına girdi. Ardından ilk 5’i zorlamaya başladı ve sonunda elde etti. Hedefler büyüyünce ‘uygun fiyatlı otomobil’ olma misyonundan da uzaklaşmaya başladı. Araçlardaki kalite artmaya başladıkça buna paralel olarak fiyatlar da yükseldi. Bunun son örneklerinden biri de Accent Blue. Accent 2014’e makyaj yaparak giren araç, yeni donanımlara da kavuştu.


Yeni Fark Teknolojide

Markanın yeni tasarım anlayışının resmedildiği araç, son derece şık çizgileri ve alçalan tavanıyla sınıfının en dinamik üyeleri arasına giriyor. Şık tasarım iç mekanda da devam ediyor. Markanın yeni felsefesini yansıtan mavi aydınlatma, parlak siyah ön konsol ve öncüsünden çok daha kaliteli parça kullanımı sürücüyü etkilemeyi başarıyor. Yeni donanımlardan olan DVD çalarlı büyük dokunmatik ekran, tasarımın daha da teknolojik görünmesini sağlıyor. Ekranın büyüklüğü etkileyici ve aynı zamanda SD kart girişine sahip. Yani navigasyon yazılımlarını destekliyor. Ergonomik açıdan da başarılı iç mekanda 4 yolcu için fazlasıyla alan bulunuyor.

128 Hp Dizel Motor

Makrobet type="_moz" />
Accent Blue’da yeni nesil 1.4 litrelik benzinli motor ile 1.6 litrelik dizel seçenekleri sunuluyor. Bize konuk olan dizel versiyon, tasarruf arayanlara hitap ediyor. Sessiz çalışan motor, ürettiği 128 beygirlik güç ve 258 nm’lik tork ile sınıfının en güçlü örneklerinden. 6 ileri manuel şanzımanla kombine edilen motor, esnek yapısıyla dikkat çekiyor. Hafif kimekli vetis geçişlerine sahip şanzıman, kısa oranlarıyla performansa önemli katkı sağlıyor. Bu sayede araç 0’dan 100 km/s hıza 10.1 saniyede ulaşıyor ve aracın maksimum sürati de saatte 190 kilometre. Ağırlığı 1235 kilogram olan araç, sakin kullanım-larda oldukça cimri. Fabrika verilerine göre ortalama tüketim 4.4 litre. 43 litrelik depoyla menzil yaklaşık 1000 kilometre. Bizim denemelerimizde ulaştığımız 5.1 litrelik değer de potansiyeli kanıtlıyor.   


46 Bin TL'den Başlayan Fiyatlarla
Hyun­da­i’­nin Ac­cent Blu­e için be­lir­le­di­ği baş­lan­gıç fi­ya­tı 46 bin 100 li­ra. Bi­ze ko­nuk olan ve Pri­me do­na­nım­lı di­ze­lin eti­ke­tin­de ise 59 bin 500 li­ra ya­zı­lı. Bu fi­yat bi­raz yük­sek ol­sa da zen­gin do­na­nım bu­nu te­la­fi edi­yor. Araç­ta ön/yan/per­de ha­va yas­tık­la­rı, elek­tro­nik kli­ma, ABS, EBD, BAS, park sen­sö­rü, rad­yo/CD/DVD/MP3 ça­lar, 16 inç ala­şım jant­lar, ak­tif ECO, USB, Blu­eto­oth, çok fonk­si­yon­lu de­ri di­rek­si­yon si­mi­di yer alı­yor.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2014, 04:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER