Kadınlara Özel Taksi

Azerbaycan'da sadece kadınlara hizmet veren, şoförlerinin de kadın olduğu taksiler hizmete başladı.

Kadınlara Özel Taksi

Yolcuların konforu için her ayrıntının düşünüldüğü, üzerinde "Hanımlar İçin" yazan Layd taksiler, pembe renkleriyle, Bakü caddelerinde dikkat çekiyor



Azerbaycan'da, sadece kadınlara hizmet  veren, şoförlerinin de kadın olduğu taksiler hizmete başladı.


Bakü'de bir kadın girişimci yıllar önce hayalini kurduğu "kadınlar  için taksi" projesini, çalıştığı şirketin bünyesinde gerçeğe dönüştürdü.


"Lady taksi" projesiyle 20 kadının direksiyon başına geçtiği taksiler,  Bakü sokaklarında sadece kadın ve çocukları için duracak. Taksilere kesinlikle  erkek yolcu alınmayacak.


Yolcuların konforlu güvenli seyahati için kameralı, GPRS cihazlı son  model otomobiler tahsis edildi ve bu taksiler pembe reklamlar, resimler ve  "Hanımlar için" yazısıyla süslendi.






Projenin mimarı Hamide Ahmedova, öğrencilik yıllarında harçlığını  çıkarmak için bir dönem taksi soförlüğü yaptığını, o dönemde sadece bayanlara  hizmet verecek bir taksi şirketi kurmayı hayal ettiğini söyledi.


Daha sonra çalıştığı turizm şirketinin yöneticilerine hayalindeki  projeyi anlattığını, onların da bunu beğendiklerini ifade eden Ahmedova, şimdilik  20 araçtan oluşan bir ekiple işe başladıklarını anlattı.


Kadın şoförlerin özenle seçildiğini ve en az 3 yıl iş tecrübesi  olanları işe aldıklarını dile getiren Ahmedova, şöyle konuştu:


"Şoförlerimiz hepsi profesyonel. Kadın yolcular, kadınların kullandığı  araçta daha güvenli yolculuk yapacak. Kadınları en iyi kadınlar anlar. Araçlara  hiçbir şekilde erkek yolcu almayacağız. En fazla küçük erkek çocukları kabul  edebiliriz. Gelecekte evli çiftler için Aile Taksi projesi hayata geçirmeyi  planlıyoruz. Bu araçlara ise bayanların dışında kimse binemeyecek."





Kadınlara özel taksiyi erkekler de beğendi


Şoför Vefa Gayıbova, sadece kadınlara hizmet veren taksi projesinde  yer aldığı için mutlu olduğunu dile getirerek, yolcular için her türlü konforun  düşünüldüğünü, çocukların, koltuklara yerleştirilen monitörlerden çizgi film  izleyeceğini kaydetti.


Layd Taksi'nin yolcularından Zenfira Rzayeva, Bakü'de böyle bir taksi  hizmetinin bulunduğunu duyduğunda şaşırdığını ve çok sevindeğini söyledi.


Taksilerin temiz ve konforlu olduğuna işaret eden Rzayeva, "kadın  elinin değdiği belli oluyor. Taksileri kadınların kullanmasından son derece  memnunum" dedi.


Bakü sokaklarında kadın taksi şoförlerinin olması bazı erkekleri de  memnun etti.


Nazim Ahmedov çalıştıkları zaman veya vakit bulamadıklarında  ailelerini gidecekleri yere bu taksilerle daha rahat gönderecebileceklerini ifade  etti.
Ahmedov, "Şoförler bayan olsa da hepsi profesyonelmiş. Eşlerimizi ve  çocuklarımızı gönül rahatlığıyla emanet edebileceğiz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2014, 02:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER