Yaris’e Türk makyajı

TOYOTA’nın B segmentindeki modeli Yaris, başında Türk mühendisin yer aldığı bir ekiple yenilendi. Toyota’nın Adapazarı’ndaki tesislerden 9 yıl önce Brüksel’e transfer olan Türk mühendis Serkan Karaman yeni Yaris projesinde Ar-Ge proje müdürü olarak yer aldı.

Yaris’e Türk makyajı

 Yeni Yaris’in Düsseldorf’taki test sürüşlerinde konuşan Karaman, ilk kez bu kadar büyük çaplı bir proje hazırladığını ve yaklaşık 3 yıldır Yeni Yaris için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Karaman, otomobilin ‘bölgeselleşme için küresel vizyon’ çalışmaları kapsamında Avrupa’da 85 milyon Euro’luk yatırımla yenilendiğini söyledi. Karaman’ın üzerinde çalıştığı aracın küçük B-SUV olduğu ve önümüzdeki dönemde Adapazarı’nda da üretileceği ifade ediliyor. 

EYLÜL AYINDA TÜRKİYE’DE 
Fiyatı henüz açıklanmayan ve eylül ayında Türkiye’deki tüketicilerle buluşacak olan yeni Yaris, performansı düşük yakıt tüketimi ve Co2 salımı ile birleştiren ‘Toyota Optimal Drive’ teknolojisinin son versiyonlarına sahip motorlara sahip. 69 bg 1.0 lt VVT-i, 99 bg 1.33 lt Dual VVT-i, 90 bg 1.4 D-4D dizel ve 1.5 Hybrid olmak üzere 4 motor seçeneği mevcut. 1.5 Hybrid motoru düşük Co2 emisyon oranı ile daha da çevreci ve 3.6 lt/100km birleşik yakıt tüketimi ile de daha ekonomik sürüş sağlıyor. Türkiye’de yılın son 3 ayında bin 500 adet satış hedeflenen aracın yüzde 20’sinin hibrit versiyondan oluşması bekleniyor. Paylaşılan bilgilere göreyse Toyota, yeni Yaris’in Hybrid modelini sürpriz bir fiyatla tüketicilerin beğenisine sunmayı planlıyor. 
Hedef 33 bin adet 
Toyota Otomotiv CEO’su Ali Haydar Bozkurt, “Toyota Türkiye olarak bu yılı 33 bin civarında bir satış adediyle kapatmayı hedefliyoruz. Filo satış hedefimizde yüzde 20’nin bir tık üzerine çıkmak. Toyota olarak yeni ve yenilenen araçlarımızla, yine kimliğimizle iddialı bir oyuncu olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu. Hibrit araçlara tüm dünyanın önemli destekler verdiğine dikkat çeken Bozkurt Türkiye’deki vergi sisteminde de düzenlemeler yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2019, 18:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER