Sadece Türkiye'de Üretilecek Tüm Dünya'ya İhraç Edilecek

Ford Otosan tarafından geliştirilen yeni Courier, sadece Gölcük fabrikasında üretilip dünya pazarlarına ihraç edilecek. Ticari ve binek versiyonları bulunan araç, 36 bin 750 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Sadece Türkiye'de Üretilecek Tüm Dünya'ya İhraç Edilecek

 FORD Otosan tarafından geliştirilen ve tüm dünya için sadece Ford Otosan tarafından üretilecek Tourneo Courier ve Transit Courier, Türkiye'de satışa sunuldu. Tourneo Courier ve Transit Courier; sınıfının en düşük yakıt tüketimini, rekabetçi yükleme hacmini, en kapsamlı güvenlik ve konfor donanımlarını; Van, Kombi Van ve Kombi versiyonlarıyla sunuyor.



 Ürün mühendisliği ve prototip çalışmalarından üretime kadar tüm mühendislik çalışmaları Ford Otosan tarafından yapılan ve Ford'un küresel ticari araç ailesinin son halkası olan Tourneo Courier ve Transit Courier; Van, Kombi Van ve Kombi olmak üzere üç farklı gövde tipi ve iki dizel motor seçeneğiyle satılıyor. Fiyatları 36.750 TL'den başlayan araç dünya pazarlarına sadece Gölcük'teki yeni fabrikadan gönderilecek.


BİNEK VE TİCARİ MODELİ VAR


Binek ve ticari kullanım için uygun iki versiyonu bulunan Ford Courier'de 1.5 lt (75 beygir) ve 1.6 lt (95 beygir) gücünde iki ayrı dizel motor seçeneği sunuluyor. Ayrıca 1.0 lt, (90 beygir) benzinli motor da alınabiliyor. Ford Fiesta ile ortak platforma sahip araç, 100 km'deki ortalama 3.7 lt tüketim değeriyle dikkatleri üzerine çekiyor.


ZENGİN DONANIM


Ford modellerinin global tasarımına uygun şekilde dizayn edilen Tourneo Courier ve Transit Courier, trapezoid radyatör ızgarası, çok parçalı ön tamponu, çekik farlarıyla dinamik görünüme sahip.
14 YIL SONRA İLK FABRİKA YATIRIM
Yeniköy Fabrikası'nın 14 yıl aradan sonra Türkiye'de yapılan ilk otomotiv yatırımı olduğunu vurgulayan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün,” Yıllık 110.000 kapasiteli Yeniköy fabrikamızdan tüm dünyaya ihraç edilecek yeni modelimiz için yan sanayimize 116 milyon euro yatırım yaptık. Sadece Courier için 97 tedarikçiyle çalıştık ve bu büyük proje kapsamında 3 yeni global tedarikçinin de Türkiye'ye yatırım yapmasını sağladık” açıklaması yaptı.


SÜRÜŞ İZLENİMİ


Ford Courier, günümüzde hafif ticari araçların ulaştığı yüksek seviyeye çok iyi bir örnek. Platformunu paylaştığı Fiesta ile benzer sürüş özellikleri sergileyen araç, binek otomobilleri aratmayan bir konfor ve gelişmiş konfor paketlerine sahip.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2014, 02:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER