Mercedes-Benz yeni aracı S-600 Guard'ı tanıttı

Korumaya ihtiyaç duyan konfor düşkünlerini düşünen Mercedes-Benz, yeni aracı S600 Guard’ı tanıttı.

Mercedes-Benz yeni aracı S-600 Guard'ı tanıttı

Güçlü motoru ve donanım seviyesiyle dikkat çeken araç, zırhıyla güvenlikte de sınır tanımıyor.

Mercedes-Benz, Guard (koruma) ailesine yeni bir üye ekledi. Markanın E, M ve G serilerinde sunulan Guard versiyonu, artık S600 modelinde de tercih edilebilecek. Alman üretici konfor ve lüks özellikleriyle öne çıkan 'makam' modeli, korunacak kişiler için adeta sivil bir tanka dönüştürüldü.

GÖVDENİN ALT TARAFI ALTI ZIRHLI

Markanın bu alanda uzun yıllara dayanan tecrübesinin yeni aracı, tıpkı diğer Guard versiyonları gibi özel bir üretim aşamasından geçiriliyor.

Kaportada, üretim aşamasında belirli takviyelerle yüksek seviyede mukavemet gösterecek şekilde destekleniyor. Özel çelik koruyucu bileşenlerle güçlendiliren gövdenin yanı sıra, kaplamaların arasındaki boşluklar bile özel koruyucu malzemelerle doldurulmuş. Özellikle kritik noktalarda akıllı örtüşen sistemler kullanılmış. Bu sayede kapsamlı bir balistik koruma sağlanıyor. Cam alanlar ise, polikarbonat ile kaplanmış ve bunların katmanlı yapıyla desteklenmiş. Yenilikçi gövde altı zırh, neredeyse alt gövdenin tamamını kaplıyor.

530 BEYGİRLİK V12

S600 Guard'da, yüksek ağırlığın altından kalkabilmek için V12 motor tercih ediliyor. Önceki nesle göre güçlendirilen (+13 beygir) benzinli ünite, artık 530 beygir güç ve 830 nm tork üretiyor. Araçta ilk kez 7G-Tronic otomatik şanzıman kullanılıyor. Hızlanma verileri açıklanmasa da tehlike bölgesinden hızlıca kaçabilmek için yüksek bir ivmelenme şart. Ağırlığın etkilediği bir diğer durum ise 'son sürat'. Aracın ulaşabildiği maksimum hız, saatte 210 kilometreyle elektronik olarak sınırlandırılmış.

BAGAJ HACMİ 350 LİTRE

Araçta yüksek performanslı LED farlarla donatılmış. Salon konforunun sunulduğu iç mekandaysa standart modelle benzer bir hacim sunuluyor. İsteğe bağlı olarak 4 veya 5 kişilik olarak da kullanılabilen aracın bagaj hacmi, destek üniteleri sebebiyle 350 litreye kadar gerilemiş. Araçta sunulan Şoför Paketi sayesinde bir tuşla ön yolcu koltuğunu katlamak mümkün.

STANDART MODEL GİBİ

Araç, Almanya'da BRV 2009 testlerine girerek VR9 (en yüksek balistik koruma) ile sertifikalandırılmış. Ayrıca Federal Ceza Soruşturma Ofisi'nin gereksinimleri tamamen karşılanıyor. Araç onca güvenlik ve destek sistemine rağmen, standart modelden pek farklı görünmüyor. Bu sayede korunma ihtiyacı duyan kişilerin fazla göz önünde olmaması sağlanıyor.

OPSİYON LİSTESİ UZUN

Aracın standart donanımı kadar opsiyonel listesi de uzun tutulmuş. Bu listede, ısıtmalı ön cam ve yan camlar, panik alarm sistemi, otomatik yangın söndürme sistemi, duman ya da tahriş edici gazların girişine karşı yolcuları korumak için acil taze hava sistemi, arka özel soğutma bölmesi gibi dikkat çekici ekipmanlar sunuluyor.

ARKA KOLTUKTA MASAJ

Arka koltuklar için masaj fonksiyonundan ışıklı kemer tokalarına, elektrikli bacak desteklerinden Pre-Safe sistemine kadar uzun bir güvenlik ve konfor donanımı sunuluyor. Arka bölüm mobil ofise dönüştürülebiliyor. Burada birinci sınıf iki ayrı koltuk, dokunmatik ekranlı multimedya sistemi, Bluetooth özellikli telefon, hava filtreleme gibi donanımlar da unutulmamış.

LASTİKLER PATLASA DA YOLUNA DEVAM EDİYOR

Standart bir S Serisi'nin tüm özelliklerinin sunulduğu araçta Airmatic havalı süspansiyon sistemi de unutulmamış. Aracın otomatik olarak yükseltilebildiği sistem, konforu üst seviyeye çıkarıyor. Araç, zırh sebebiyle stardart versiyondan çok daha ağır. Bunu dengeleyebilmek için araçta çok daha diskler ve 6 pistonlu fren kaliperleri kullanılıyor. Standart donanım Michelin PAX run-flat (patlasa da gidebilen) lastikler görev yapıyor. Bu lastikler, hasar alsa bile 30 kilometre kadar yol yapabiliyor ve bu sayede tehlike bölgeden kaçabilmeyi mümkün kılıyor.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2020, 23:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER