Yeni Hyundai i20 gün ışığına çıktı...

Selefi gibi ülkemizde üretilecek yeni i20, Türk basın mensuplarına gösterildi.

Yeni Hyundai i20 gün ışığına çıktı...

Üretimini, Hyundai Assan fabrikasında gerçekleştirecek olan ikinci jenerasyon i20 günışığına çıktı. Dünya prömiyeri, önümüzdeki aylarda Paris Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirilecek olan otomobilin ilk fotoğrafları da basına dağıtıldı.

Hyundai'nin A-segmenti modeli i10 ile birlikte ülkemizde üretilecek olan i20, 30'dan fazla ülkeye ihraç edilecek. Ekim ayının sonlarında yollara çıkması beklenen yeni i20'den bu yıl ülkemizde 5500 adet civarında satılması planlanıyor. Yıl sonuna kadar 25.500 adetlik yeni i20 üretimi planlanıyor. Üretim kalitesi ve fabrikanın gücü sayesinde Avrupa'daki i20 talebinin tamamı artık ülkemizden karşılanak. Hyundai Assan, bu sene toplam 180 bin adetlik i10 ve i20 ihracatı gerçekleştirmeyi hedefliyor.

BOYUTLARI BÜYÜDÜ

Yeni i20, 4035 mm uzunluğunda, yani selefinden 45 mm daha uzun bir gövdeye sahip. Aracın dingil mesafesi de 2570 mm'ye çıkarak, iç hacimde ciddi bir artış elde edilmiş. Boyutlardaki artışın bagaj hacminde de etkili olduğu görülüyor; 326 litrelik hacim, yeni i20'yi bu konuda segment lideri yapıyor. Yeni i20'nin donanım listesi de bir hayli kalabalık olacak. Türkiye'deki donanım paketleri netlik kazanmamış olmakla birlikte, farklı pazarlarda LED stoplar, ısıtmalı direksiyon simidi, şerit takip sistemi ve ısıtmalı ön koltuklar gibi donanımlar da sunulacak. Yani ülkemizde en donanımlı i20 de zengin bir ekipman listesine sahip olabilir.

Hyundai Assan'ın İzmit'teki fabrikasında yapılan ön gösterimde gördüğümüz kadarıyla yeni i20, selefinden çok daha dinamik bir tasarıma sahip. Malzeme kalitesinin iyileştirildiği açıkça görülen otomobil, markanın diğer modellerinden daha keskin bir tasarıma sahip ki, bu da markanın diğer modellerinin de gelecekte benzer çizgilere kavuşabileceğini gösteriyor. Hyundai i20'nin ülkemizdeki motor gamı henüz kesinleşmiş değil. Ancak seçenekler yine düşük hacimli benzinli ve dizel seçeneklerden oluşacak.

ÜÇ VARDİYA İLE 202 BİN ADETLİK ÜRETİM

Hyundai Assan'ın İzmit'teki fabrikası şu an 3 vardiya ile çalışıyor. Bu yıl toplam 202 bin adetlik üretim yapacak olan fabrika, mevcut yapıda 216 bin adete kadar çıkabilecek kapasiteye sahip. Hyundai'nin uzun zamandır konuşulan ve şu an üzerinde çalışıldığı açıklanan küçük sınıf SUV modelinin üretimine de talip olmuş durumda. 

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2020, 23:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER