En üst düzey sürüş keyfi için tasarlandı: SEAT Ibiza CUPSTER

SEAT’ın bu yıl 30’uncu yıldönümünü kutladığı model ailesi Ibiza’ya konsept araç eklendi: SEAT Ibiza Cupster. Roadster bir cabrio tasarımına sahip yeni konsept aracı tasarımıyla ilgi çekiyor.

En üst düzey sürüş keyfi için tasarlandı: SEAT Ibiza CUPSTER

  SEAT 2014 Wörthersee Treffen’te üstü açık, eğlenceli modeli SEAT Ibiza CUPSTER’i tanıtıyor. Ibiza’nın 30. yıldönümünde ailenin yeni konsept aracı olarak tanıtılan Ibiza CUPSTER, yüksekliği, aracı sarmalayan ön cam ve tamamen kaldırılmış tavanıyla, hem sürücü hem de ön koltuktaki yolcu için sıra dışı bir keyif sunuyor. Ibiza CUPRA’nın 180 PS TSI motoru ve DSG çift kavramalı şanzımanına sahip model oldukça da dinamik.

 
Tasarımıyla genç ruhlu ve dinamik bir özellik sergileyen ve fiyatının hakkını veren Ibiza’nın temellerine dayanan Ibiza CUPSTER, görünümüyle son derece iddialı. Bu iki kişilik eğlenceli modelin tavanı yok ve klasik ön camı ise daha alçak ve aracı çevreleyecek şekilde planlanmış. Buna karşılık, sürücü ve ön koltuktaki yolcu, seri üretim versiyonundan 80 milimetre daha alçak dizayn edilmiş oturma pozisyonları sayesinde, güvenli yolculuk yapabiliyor. Ibiza CUPSTER, tamamen yenilenen oranlara sahip; daha geniş, daha alçak ve hatta daha güçlü. Direksiyon özel bir deri türü olan anilin deriyle kaplanmış. Saf anilin deri, boya maddesi kullanılmadan renklendiriliyor, bu da onu açık gözenekli, elastik ve mükemmel dokulu bir hale getiriyor.
 
SEAT Design tarafından özel olarak tasarlanan ve üretilen araç, yine kendisi için formüle edilmiş bir renkle; ‘Turuncu’yla sunuluyor. Aracın iç kısmı sadeliği yansıtıyor ve birçok Avrupa ülkesinde düzenlenen Ibiza Trophy’lerden tanınan yarış modellerine dayanıyor. Minimalist detaylar, sürücü bölümündeki siyah Alcantara döşeme ve alçak açılır kapanır koltuklar gerçek bir yarış aracı hissi sağlıyor.
 
Performansı ailenin sportif üyesi Ibiza CUPRA’ya dayanan CUPSTER de, 1.4 TSI motor yer alıyor. 180 PS güç üreten motor, DSG şanzımana sahip.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2014, 00:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER