301 Tuttu 308 Sedan Gelebilir!

Xavier Peugeot, markanın geleceğine dair önemli açıklamalarda bulundu!

301 Tuttu 308 Sedan Gelebilir!

 Fransız markanın soyadını taşıyan Peugeot Ürün Direktörü Xavier Peugeot ile Cenevre Otomobil Fuarı'nda markanın geleceğini konuştuk. Peugeot, 301 ile yakalanan başarının yeni bir kompakt Sedan modele kapı açtığını ifade etti.



308 ile Yılın Otomobili Ödülü'nü kazandınız. Bu ödül markaya neler katacak?



H.P. Son dönemde markadan ve gruptan çok bahsedildi. Grubun mali konuları otomobilin önüne geçti. Ama biz otomobil üretmeye devam ediyoruz. Geriye baktığımda son üç yılda modellerimizin yüzde 80-90'ını yeniledik. Ürün gamımızın ortalama yaşı gençleşti. Birkaç yıldır markamızı konumlandırma konusunda çalışıyoruz. Dolayısıyla bugün Peugeot'nun yeniden harekete geçişinin işaretlerini görüyoruz. Ocak ve şubat ayında markamız ilerledi. Bunda 308'in önemi var ve bu sayede de COTY'yi kazandık. Marka açısından çok iyi bir sonuç.


308 SW Avrupa'daki rekabet açısından ne durumda?

H.P. O bir 308. Yani başarılı bir model olduğu ortada. Peugeot'nun genlerinde olan duyulara hitap eden fonksiyonel bir model, oldukça başarılı olacak.

Otomatik Şanzıman 2014 Sonu Geliyor

308'de otomatik şanzıman henüz bulunmuyor. Çift kavramalı şanzımandan bahsetmiştiniz. Rekabette elinizi ne zaman güçlendireceksiniz?
H.P. Daima tüm teknolojileri aynı anda sunmak mümkün olmuyor ama otomatik şanzımanın olması avantaj olabilirdi. Baştan iyi bir başlangıç yaptı 308 dolayısıyla geleceğine güvenle bakıyoruz. Biz olaya farklı bir açıdan bakıyoruz. Çift kavrama veya geleneksel otomatik olarak bakmıyoruz. Müşterinin beklentilerine bakıyoruz. Otomatik şanzıman Avrupa ve dışında çok beklenen bir şanzıman. Çift kavramayı kullanmasak da otomatik olacağından emin olabilirsiniz. 308'de eylülden itibaren hem dizelde hem de benzinlide otomatik şanzıman bulunacak.

107'de olmayan GTI versiyonu 108'de olacak mı?

H.P. Birçok model için performanslı motor arayışındayız, çalışıyoruz. 308'de GTI görme şansımız 108'de görme şansından daha yüksek.


Markanız açısından 2014 yılında ekonomik kriz bitti mi yoksa sonlara mı yaklaşıldı?

H.P. Kristal küreye bakıp geleceği pek tahmin etmem aslında. Şiddetli yıllar geçirdik, dibe vurduk. Yeniden bir yükselme var. Bu konuda temkinliyiz. Yükselmeye başlıyoruz. Mesela ABD piyasası yüzde 40 kaybetti, 4-5 yılda kaybettikleri düzeye tekrar çıkmaları 10 yıl sürdü. Avrupa da buna benzer olur.


Peugeot 301 gibi Avrupa pazarı harici için ürettiğiniz bir model var. Memnun musunuz? Eğer memnunsanız buna benzer başka sedanlar geliştirmeye devam edecek misiniz? Bu model C Segmenti olur mu?

H.P Evet çok memnunuz. Uluslararası piyasada gelişmeyi planlıyoruz. Bu nedenle özel modeller üretmeye devam edeceğiz. Bu modeller bizim fetih modellerimiz oluyor. Bu modelin adı 308 olur veya olmaz ama cevabım "evet". Çin'de ürettiğimiz sedan modelin devamını üreteceğiz ve bu model Türkiye'deki Peugeot yöneticileri de evet derse ülkenizde de olacak.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2014, 02:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
1
1 - 3 yıl Önce

1

SIRADAKİ HABER