Isuzu Anadolu'da Yükselecek!

D-Max’in Avrupa’daki tek üretim üssü haline gelen Anadolu Isuzu, bu kez 16 tonluk ağır kamyonu bantlardan indirecek.

Isuzu Anadolu'da Yükselecek!

 Anadolu Grubu, Japon Isuzu Motors ve Itochu ortaklığında kurulan Anadolu Isuzu Otomotiv (AIOS) Şekerpınar’ı markanın Avrupa’daki ‘ticari üssü’ haline getirecek. Geçtiğimiz aylarda pick-up Isuzu D-Max’ın üretimine başlayan Anadolu Isuzu hafif kamyon, kamyonet ve otobüsün ardından bu kez 16 tonluk Isuzu marka ağır kamyonu üretecek. Bu yıl sonunda 16 tonu pazara sunacak olan şirket, 2015’te 21 tonluk versiyonunu üretip 2016’da 10 binli adetlere ulaşacak. Şekerpınar’da 18 milyon TL’lik yatırımla yeni Ar-Ge merkezini kurmaya hazırlanan Anadolu Isuzu, 2014’te 7 bin araç üretip, 900 adedini ihraç edecek.

Anadolu Isuzu Otomotiv, Isuzu F Serisi’yle ağır kamyon sınıfında Ford Otosan ve Mercedes-Benz Türk’ten sonra üçüncülüğe çıkacak. AIOS Genel Müdürü Tuğrul Arıkan özellikle küçük otobüs grubu ihracatında Avrupa Birliği ve Kuzey Afrika ülkelerinde iddialı olduklarını belirterek, pick-up ve kamyonda da önümüzdeki dönemde güçleneceklerini söyledi. 


Elektriklide ‘babayiğit’ olacak


100 milyon TL teşvikle ödüllendirilecek olan TÜBİTAK destekli elektrikli araç projesinde tek finale kalan şirket oldukları duyumunu aldıklarını söyleyen Tuğrul Arıkan,”TÜBİTAK bize Haziran sonuna kadar projemizi birkaç noktada daha da geliştirme konusunda zaman verdi. Projeyi yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi. Projenin hayata geçirilme aşamasının önemli olduğun vurgulayan Arıkan, satış ve pazarlama için fizibilite raporları aşaması olacağını ekledi. Anadolu Isuzu yüzde 100 elektrik ile çalışan midibüs üzerinde çalışıyor. 100 milyon liralık desteği kapabilmek için 6 konsorsiyum finale kalmıştı.


Yerli D-Max’in otomatik modeli geliyor


2014’te 14 bin adetlik satış öngörülen pick-up sınıfında Isuzu yüzde 20’nin üzerinde pay hedefliyor. Yerli olmanın avantajıyla bu yıl 3 bin D-Max satmayı hedefleyen marka önümüzdeki aylarda otomatik versiyonu da Türkiye’de üretmeye başlayacak. Türkiye, D-Max’in üretildiği ülkeler arasında dünyada 7’nci, Avrupa’da ilk ülke oldu. Avrupa satış adetleri sıralamasında Türkiye, İngiltere’den sonra 2’nci sırada geliyor. D-Max 163 beygir güç üreten çift turbolu 2.5 litrelik dizel motora sahip. Aracın 4x4 versiyonu 3.5 ton çekme kapasitesiyle dikkat çekiyor.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2014, 01:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER