İtina ile otomobil Parçalanır !

Hacizlik olan lüks otomobilleri alacaklıdan kaçırmak için ‘yeni bir formül’ geliştirildi.

İtina ile otomobil Parçalanır !
Haczedilen otomobil sahibi tarafından özenle parçalara ayrılıyor; değerli parçalar saklanıyor. Daha sonra alacaklı tarafa haber verilerek başlarına böyle bir durumun geldiği bildiriliyor. Kısa süre sonra kaba iskelet haldeki otomobil icradan satışa konuluyor. Borçlu taraf bir yakınını ihaleye koyarak otomobili alıyor; daha önceki parçalar yeniden birleştiriliyor. Bir tür ‘sektör’ haline getirilen bu uygulama ile ilgili ilk kez bir mahkeme, borçlunun bilinçli olarak otomobili parçalara ayırdığı gerekçesiyle 3 yıl hapis cezası ve 200 bin TL de para cezası verdi.

Antalyalı işadamı Hakan K. özel bir bankanın kredisi ile aldığı lüks otomobilin ödemelerini yapamadı. Banka avukatları otomobile ilişkin icra takibi başlattı. Otomobil, Antalya İcra Müdürlüğü kararı ile haczedildi; ve yeddi emin olarak bir otoparka bırakıldı. Hakan K.  icra kararına itiraz ederek otomobilin kendisine teslim edilmesini istedi.

Otomobilin satışı için işlemler yürütülürken, Hakan K. bankayı arayarak otomobilin parçalanmış halde olduğunu, bu durumdan kendisinin de haberinin olmadığını söyledi. Yapılan ilk incelemede otomobil parçalara ayrılmış en önemli parçalar ise götürülmüştü. Geçtiğimiz yıl 10 Aralık’ta hazırlatılan bilirkişi raporu, otomobilin en değerli parçalarının alındığını ortaya koydu. Rapora göre otomobilin, anahtarı, plakası, 4 kapısı, motor kaputu, ön koltukları, ön konsol, beyni, arka tampon, motor ve şanzıman gibi bir çok parçası alınmıştı. Raporda, parçalama işleminin profesyonelce yapıldığına işaret etti.

DEĞERİ 35 BİN LİRAYA DÜŞTÜ

Banka avukatları, otomobilin bilerek parçalatıldığını, yapılan işlemin bankayı zarara uğratma amaçlı olduğuna işaret ederek Antalya İcra Ceza Mahkemesi’ne başvurdu.  Avukatlar normal fiyatı 100 bin TL olan otomobilin parçalanarak 35 bin TL değere getirildiğini söyledi.

Hakan K. ise mahkemede yaptığı savunmada, otomobili kendisinin parçalamadığını, alacaklı olan çalışanlarının parçaladığını savundu. Hakan K. olaydan da haberi olmadığını söyledi.

3 YIL HAPİS CEZASI

Antalya 1. İcra Ceza Mahkemesi geçtiğimiz 8 Mayıs’ta yaptığı duruşmada kararını açıkladı. Mahkeme, savunmalarına itibar etmediği Hakan K.’ye 3 yıl hapis cezası ve 200 bin TL adli para cezası verdi. Öte yandan Hakan K. hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı da ‘muhafaza görevini kötüye kullanma’ suçlaması ile dava açtı. Antalya Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülecek davanın ilk duruşması 18 Haziran’da yapılacak.

YENİ BİR SEKTÖR OLDU

Banka avukat Naciye Çidam Görüşü, benzer olaylara ilişkin son dönemlerde  artış olduğunu söyledi. Av. Görüşü yapılan suç duyuruların çoğunlukla takipsizlik verildiğini ifade ederek, Antalya mahkemesinin verdiği kararın bir ilk olma özelliği taşıdığına işaret etti. 

Avukat Av. Bülent Yümüç ise, borçlu durumdaki otomobillerin parçalanmasının bir ‘sektör’ haline geldiğine işaret ederek “Özellikle lüks otomobillerde bunu görüyoruz. Ayda 200-300 otomobil bu şekilde parçalanıyor. Borçlu, otomobili parçalıyor, değerini çok düşürerek icradan satışa koyuyor. İcra ihalesine de bir yakınını koyarak otomobili alıyor. Daha sonra 8-10 bin TL vererek bu parçaları yeniden toplatıyor. Bu durumda hem alacaklı hem kamu zarara uğruyor” dedi.

MASERATİ’Yİ PARÇALADI 

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de 40 adet satılan Maserati marka bir otomobil de parçalanmış durumda olan hacizli araçlardan biri. Borçlu İ.A.’nın banka kredisi ile aldığı 2009 model otomobilin ödenmeyen kredileri için icra takibi geçtiğimiz 15 Mart’ta yapıldı. Otomobil sahibine ulaşılmıyor; 300 bin lira değeri olduğu ifade edilen Maserati ise parçalanmış halde Ankara’da bulundu. Bilirkişinin hazırladığı rapora göre otomobilin değeri 80 bin TL seviyesine gerilemiş. Otomobil sahibi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacağı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2019, 02:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
Syaeiertcob
Syaeiertcob - 2 yıl Önce

Насосы: тепловые насосы - циркуляционные насосы чтобы вашей системы отопления.
Это душа любой системы отопления: циркуляционный насос, почасту также называемый тепловым насосом. Единовластно от того, работает ли учение отопления для газе, масле, тепловом насосе тож солнечной системе - без циркуляционного насоса ничего не работает. Он отвечает ради циркуляцию отопительной воды в системе отопления и ради то, дабы тепло доходило до потребителей тепла, таких только радиаторы. Посмотри насос для отопления циркуляционный рейтинг какой выбрать смотри на сайте nasoscirkulyacionnyi.ru циркуляционный насос для отопления как выбрать видео. Поскольку насосы должны трудолюбивый накануне 5000 часов в год, они представляют собой одного из крупнейших потребителей энергии в домашнем хозяйстве, поэтому гордо, воеже они соответствовали последнему слову техники, поскольку современные высокоэффективные насосы потребляют прибл. Для 80% меньше электроэнергии. Впр

windowsmoviemakerrus
windowsmoviemakerrus - 2 yıl Önce

Super Top Site News

fruity loops pat
fruity loops pat - 2 yıl Önce

Первую версию Fruity Loops придумал для шатии Image-Line художникпишущий на заданную тему Дидье Дамбрен (популярен под псевдонимом «gol»); симпатия обреталась частично выпущена в течение декабре 1997 года. Церемонный выход кода исполнялся на исходные положения 1998 лета; на тот момент она презентовала собой четырёхканальную драм-машину MIDI. Дамбрен был назначен главным разрабом плана, равно на недальнем периоду она подвергалось монолитному строе сильных улучшений, кои сделали её на модную цифровую музыкальную студию. С мгновенно выходы в свет FL Studio чтобы нее находилось выпущено 10 значительных обновлений; в марте 2011 года попробовала юдоль скорби FL Studio 10. В ТЕЧЕНИЕ образовании различных редакций FL Studio принял участие художникпишущий на заданную тему Arguru и ди-джей равно чай Джоэль Томмас Циммерман, унтер псевдонимом Deadmau.
22 апреля 2013 года закончилась FL Studio 11.0.0. Этто самообновление принесло один-два собою ярус корректировок а также улучшений; что-что также

smartfonresurs Glone
smartfonresurs Glone - 2 yıl Önce

Android Inc. бытовала основана в Пало-Альто, штат Калифорния, на октябре 2003 лета Энди Рубином, Ричем Майнером, Ником Сирсом равным образом Крисом Уайтом. Рубин обрисовал фотопроект Android как обладающий «большим потенциалом в течение разработке более неглупих мобильных приспособлений, тот или другой унше осведомлены что касается местопребывании (а) также предпочтениях своего обладателя». Первоначальные плана братии охватывались в течение исследованию ударный операторной теории для цифровых видеокамер, а также это пребывало основой нее совет инвесторам в течение апреле 2004 года. https://smartfonresurs.ru/top-10-besplatnyx-antivirusov/ Затем компания решила, что ярмарка видеокамер ущербно велик для актив ее целей, также число несколько месяцев через возлюбленная отвлекла собственные усилия равно представила Android как операционную систему чтобы подвижных телефонных аппаратов, каковая могла бы тягаться вместе с Симбиан (а) также Microsoft Windows Mobile.
ЯЗЫК Rubin появились проб

SIRADAKİ HABER