Rus Vali Türkler'i Yatırım Yapmaya Çağırdı

Rusya’nın merkez bölgelerinden Tula Valisi Vladimir Gruzdev, Türk iş adamlarını bölgelerine yatırım yapmaya çağırdı.

Rus Vali Türkler'i Yatırım Yapmaya Çağırdı

      Rusya’da faaliyet gösteren Rusya- Türkiye İşadamları Derneği RUTİD’in Tula kentinde organize ettiği Tula Bölgesi Yatırım Forumu’nda Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Rus vali, önemli açıklamalarda bulundu. 



Vali Gruzdev, “Tula bölgesi yatırımcılar açısından çok cazip. Bir çok dünya markası burada tesislerini kurmuş. Değerli Türk iş dünyasını da yatırıma bekliyoruz. Onlar için cazip perspektif olabilir. Bunun için gereken altyapımız hazır, işçi personelimiz de mevcut. İşbirliğimizi artırmak için çok uygun coğrafyada bulunuyoruz. Ulaşım, taşımacılık ve başka avantajlarımız var.



Yatırımcılar için hazırladığımız ciddi vergi kolaylıkları sağlayan paketimiz var. Devlet kurumları tarafından 24 saat gereken yardım sağlanıyor. Tula bölgesi ve Türkiye arasında yıllık ticaret hacmi fazla sayılmaz, fakat inanıyorum ki bu ziyaretin ardından ikili ticari hacmi artacak.” dedi.







Türk Otomotivi ve Yan Sanayisi İçin Bölgemizde Güzel Fırsatlar Oluşuyor
     Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Çin ziyaretinde Great Wall Motor Company Limited ile ikili anlaşma imzaladıklarına işaret eden Vali Gruzdev, “Sözleşme çerçevesinde bölgemizde dev otomobil fabrikası inşa edilecek. 2017 yılında faaliyete başlayacak fabrika yılda 150 bin otomobil üretmeyi planlıyor. Bence Türk iş adamları bu güzel imkanı değerlendirmeli. Özellikle otomotiv yedek parça üreten Türk firmaları için Tula’da ortak işletme kurulmasının tam zamanı. Biz de gereken desteği vereceğiz. Ama Türk iş adamlarına tavsiyem: Acele etmeniz lazım, kararlarınız alıp yatırıma başlamanız lazım. Kapımız size açık.” çağrısında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2014, 03:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER