Trafikteki Güvensiz Ortam Motosiklet Kullanımını Azaltıyor

Trafikte bir otomobilin üçte biri kadar yer kaplayan, yine dörtte biri kadar yakıt tüketen motosiklet, bireysel ulaşımda hak ettiği yeri bir türlü alamıyor.

Trafikteki Güvensiz Ortam Motosiklet Kullanımını Azaltıyor

 Trafikteki güvensiz ortamın motosiklet kullanımını engellediğini söyleyen MOTED Başkanı Nihat Çadırcı, "Trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle motosiklet kullanımı bir türlü yaygınlaşmıyor. Biz de güvenliğin artırılması ve trafik yükünün azaltılması konularının tartışıldığı 5.Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi'ne katılarak sorunlarımızı paylaşmak istedik" dedi.

Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED), karayollarında trafik kurallarına uyulması, güvenliğin sağlanması ve kazaların azaltılması için etkin çalışmalar yürüten Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi'ne sponsor oldu. Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan sergi, 21-23 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da gerçekleşecek. 5. Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi'nde, şehir içi ulaşımda güvenliğin sağlanması için yapılması gerekenler, trafiğin azaltılması, motosikletin bireysel ulaşımdaki yeri ve önemi gibi konular tartışılacak.


Düzenleme şart


Trafikte oluşan güvensiz ve riskli ortamın motosiklet kullanımını olumsuz yönde etkilediğini söyleyen MOTED Başkanı Nihat Çadırcı, "Trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle motosiklet kullanımı bir türlü artmıyor. Bireysel ulaşımda motosikletin hak ettiği yeri alabilmesi için bir takım düzenlemeler gerekiyor. Karayollarında motosiklet sürücüsünün haklarına saygı gösterilmeli hatta mümkünse özel yollar yapılmalı" dedi. Avrupa ülkelerinde bu tarz düzenlemelerin yapıldığını ve bu sayede trafik kazalarının yüzde 50 oranında azaldığını belirten Çadırcı, "Motosiklet sürücüsü için güvenli bir trafik düzeni büyük önem taşıyor. Tüm bunları değerlendirmek ve konuşmak için biz de 5. Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi'ne katıldık" diye konuştu. Sempozyumda trafik yoğunluğunun azaltılmasında motosikletin önemini bir kez daha vurgulayacaklarını ifade eden Çadırcı, "Motosiklet trafikte bir otomobilin üçte biri kadar yer kaplar, yine dörtte biri kadar yakıt tüketir. Bu sayede hem ekonomiyi hem de çevreyi korur" diye konuştu.


Trafiğe motosikletli çözüm


Trafik yoğunluğu nedeniyle birçok otomobil sürücüsünün motosiklet kullanmak istediğini belirten Çadırcı, "Sadece güvenlik giysileri ile korunabilen motosiklet sürücüsü için güvenli bir trafik düzeni büyük önem taşıyor. Bu nedenle trafikteki güvensiz ortam motosiklet kullanımının önündeki en büyük engel. Dernek olarak birincil önceliğimiz trafik güvenliği konusunda etkin çalışmalar yapmak, trafik kurallarına uyulmasını sağlamak. Bu nedenle sempozyumdaki yerimizi aldık" açıklamasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2014, 01:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER