Yeni Mercedes Vito tanıtıldı !

Mercedes, yenilediği Vito modelini Berlin'de gerçekleştirilen dünya lansmanında görücüye sundu...

Yeni Mercedes Vito tanıtıldı !

 Yeni Vito, beklendiği gibi V-Class'ın daha geliştirilmiş hali gibi görünüyor ve kullanım yelpazesi geniş bir model olarak öne çıkıyor. Mercedes, farklı modelleriyle iş, aile kullanımı, yük ve yolcu taşımacılığı alanlarında kullanıma uygun bir araç olan yeni Vito'nun, panelvan, Mixto, Kombivan ve 8+1 seçenekleriyle üretileceğini duyurdu. 

Yeni Vito, 1,369 kg ile sınıfındaki en iyi kargo kapasitesine sahip. Araç artık sadece arkadan çekişli değil, önden çekiş ve 4x4 seçeneklerine de sahip. 

Yeni Vito, üç farklı boyda satışa sunulacak (4895mm , 5140mm ve 5730mm). Yani aracın boyu selefine göre 140mm arttırılmış. Aracın maksimum yüksekliği ise 1910mm. 

Yeni Vito'daki güvenlik donanımları da dikkat çekiyor. Tüm modellerde yuvarlak disk frenler, ESP, sekiz hava yastığı, sürücünün durumunu izleyen ve kondisyonuna göre onu uyaran Dikkat Asistanı, aracın hareketlerinde rüzgar etkisini neredeyse sıfıra indiren Yardımcı Crosswind ve lastik basıncı izleme sistemi standart olarak sunulacak. Aktif Park Asistanı, Şerit Takip Asistanı ve Kör Nokta Asistanı sistemleri ise opsiyonel olacak. 

LED düşük profilli gündüz farlarını, viraj aydınlatma sistemini içeren ve aracın göstergelerini ayarlayan Akıllı Işık Sistemi de opsiyonel olarak sunulacak bir başka özellik. 

Yeni Vito'da önden çekişli modellerde 1.6 litrelik 4 silindirli, 88 beygir gücü üreten Vito 109 CDI ve 114 beygir gücü üreten Vito 111 CDI motorları kullanılacak. Arkadan çekişli modellerde ise 2.15 litrelik 4 silindirli 136 beygir gücü üreten Vito 114 CDI, 163 beygir gücü üreten Vito 116 CDI ve 190 beygir gücü üreten Vito 119 BlueTec motorları sunulacak. Bu motorlar standart 6 ileri manuel şanzımanla kombine edilecek, Vito 119 BlueTec hariç, bu versiyonda standart 7 ileri otomatik şanzıman kullanılacak. 7 ileri otomatik şanzıman Vito 114 CDI ve Vito 116 CDI modellerinde de opsiyonel olarak satışa sunulacak. 

Mercedes-Benz’in İspanya/Vitoria’daki fabrikasında üretilecek Yeni Vito'nun 2015 yılının ilk çeyreğinde Türkiye'de satışa sunulması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2019, 18:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER