Araç Km Sorgulama Nasıl Yapılır?

Özellikle ikinci el araç alım satımlarında ihtiyaç duyulan sorgulama işlemlerinden bir tanesi de hiç şüphesiz ki araç kilometresidir. 2020 yılı Araç Km Sorgulama işlemlerini Tüvtürk, PTT’nin HGS mobil uygulaması aracılığı ile otomobil yetkili servisleri ve ekspertizler aracılığı ile de sorgulayabiliyorsunuz. Son olarak sms uygulaması da araç km sorgulaması için tercih edebileceğiniz yöntemlerden bir tanesidir. Az sonra tüm bu alternatifleri başlıklar halinde sizinle buluşturacağız.

Araç Km Sorgulama Nasıl Yapılır?

PTT Kilometre sorgulama Nasıl Yapılır?

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü alt yapısı ve veri tabanı kullanılarak PTT mobil uygulaması online araç km sorgulama işlemleri hızlıca yapılabilmektedir. HGS uygulamasını sizler de Google Play ve ios mağazalarından ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Bu uygulama üzerinden kilometre sorgulama işlemini aşağıdaki adımları izleyerek yapabilirsiniz.

HGS mobil uygulamasını telefonunuza indiriniz.

Uygulamaya giriş yaptığınızda karşınıza çıkacak ekranda 4 farklı sorgulama seçeneği yer alacaktır. Sizler bu seçenekler arasından ‘’Araç km sorgulama’’ seçeneğini tercih edeceksiniz.

Açılır ekran sonrası karşınıza plaka ya da şasi numarasını girmenizi isteyen bir ekran gelecektir. Bu bölümü plaka numaranızı girip devam ediyorsunuz.

Sonrasında ise araç km sorgula butonuna tıklıyorsunuz.

Bu işlemlerden sonra ödeme ekranı karşınıza çıkacaktır ve kredi kartı bilgilerinizi girip onay verdiğiniz takdirde ödeme onaylanır onaylanmaz km sorgu bilgisi karşınıza çıkacaktır.

HGS mobil uygulaması ile km sorgulama sonucunda; aracın rengi, modeli, şasi no, motor no ve km bilgisine ulaşabilirsiniz.

2020 Araç km sorgulama ücreti 6,5 TL dir.

Sms (5664) Yoluyla Araç Kilometre Sorgusu Nasıl Yapılır?

Araç km sorgulama işlemlerini yazımızın başında da belirttiğimiz gibi sms uygulaması ile de gerçekleştirebiliyorsunuz.

Önemli Bilgilendirme: 2020 yılına kadar sms uygulaması aracılığı ile kilometre sorgu işlemi yapılabiliyordu ancak bu yıldan sonra araç kilometre sorgu sonuçlarında bir aksama yaşandığını belirtmekte fayda var. Şu an için sorguda hasar bilgilerini öğrenebiliyorsunuz fakat km sorgulaması sağlıklı bir şekilde sunulamıyor. Sorgulama işlemini yapmak için ‘’HASAR’’ bir boşluk ‘’Şasi numarası’’ yazıp 5664’e göndermeniz yeterli olacaktır. Yakın zamanda sms uygulamasının yeniden aktif hale geleceğini de belirtmek gerekiyor.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2020, 01:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
Adil
Adil - 3 yıl Önce

Kilomtre sorgulama

SIRADAKİ HABER