Hurda arabalara hayat veriyor

Manisa'nın Demirci ilçesinde 25 yıldır kaportacılık yapan Mehmet Gül, hurdaya çıkmış arabaları modifiye ederek kullanılacak hale getiriyor.

Hurda arabalara hayat veriyor
Manisa'nın Demirci ilçesinde 25 yıldır kaportacılık yapan Mehmet Gül, hurdaya çıkmış arabaları modifiye ederek kullanılacak hale getiriyor.


Gül, yaptığı açıklamada, son 5 yıldır özellikle 1960'lı yıllara damgasını vuran markaların değişik modellerini elden geçirerek meraklısına sattığını söyledi.


Özellikle kazalı, hurdaya çıkma aşamasındaki, bir dönem tutulan modelleri satın alarak kaporta ve mekanik aksamlarını elden geçirip yenilediğini anlatan Gül, işlerinden arta kalan zamanını bu arabalara ayırdığını dile getirdi.


Arabaları yenilerken orijinale uygun yapmaya çalıştığını kaydeden Gül, her topladığı aracı zorlanmadan meraklılarına sattığını, araca yenileme aşamasında dahi müşteri çıktığını ifade etti.





Gül, otomobillerde eski modellerin hala tutulduğunu belirterek, şöyle konuştu:


"Demirci'de son yıllarda otomobillerde eskiye dönüş başladı. Ben de son 5 yıldır bu araçların hurda ve kazalı olanlarını bulup, kendi iş yerimde elden geçirip, yenileyerek meraklısına satıyorum. Müşterilerden en çok Mustang tipi otomobillere talep geliyor ancak bu modeli günümüzde bulmakta zorlanıyorum. Bu otomobillerimizin parçalarını da piyasada bulamadığımız için yurt dışından getirtiyorum."


Kaportacılığın, Manisa'nın Demirci ilçesinde 1970'li yıllarda Türkiye'nin birçok ilinden çok daha ileride olduğunu, Gaziantep ve Adana gibi farklı illerden değişik marka ve model otomobillerin toplanmak üzere ilçeye geldiğini vurgulayan Gül, "O yıllarda ilçede halıcılık kadar kaporta işleri de meşhurdu, tüm kaporta parçaları elde üretilerek yapılırdı" dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2014, 04:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER