Elektrikli Fiat Doblo EV

Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında yaklaşık 2,5 yılda geliştirilen Fiat Doblo EV, elektronik olarak limitlenmiş 110 km/h’lik maksimum sürati ve 105 kW’lik maksimum motor gücüyle 150 km yol yapabiliyor.

Elektrikli Fiat Doblo EV
 Fiat Chrysler Grubu içerisinde, ticari araçların elektrifikasyonu konusunda sorumluluk alan Tofaş, Bursa’daki tesislerinde geliştirdiği elektrikli Fiat Doblo EV’yi, Bilişim Zirvesi 2013’te sergiledi. Bu yıl, geleceğin şehirleriyle birlikte ulaşım araçlarındaki yeni yaklaşımların da değerlendirdiği “Akıllı Şehir İstanbul” konferansının gerçekleştirildiği zirvede sergilenen Fiat Doblo EV, katılımcıların yoğun ilgisini gördü.
 
 
 
Fiat Doblo EV, bugünün ve geleceğin ulaşım ihtiyaçlarına uygun araç teknolojileri konusunda önemli Ar-Ge yatırımları gerçekleştiren Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında Betpas yaklaşık 2,5 yılda geliştirildi. Fiat Doblo EV, elektronik olarak limitlenmiş 110 km/h’lik maksimum sürati ve 105 kW’lik maksimum motor gücüyle 150 km yol yapabiliyor. Normal olarak 7 saatte şarj olan Doblo EV’nin bataryaları 1 saatte hızlı şarj edilebiliyor.
 
 
 
Üretim faaliyetlerindeki çevre yönetimi, Avrupa Birliği tarafından ödüllendirilen Tofaş, araçlarında uyguladığı CNG teknolojisinin yanı sıra orta ve uzun vadede pazardaki varlığının güçlenmesi beklenen elektrikli araçlarla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2014, 01:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER