Nissan'a Adana'dan çağrı!

Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, Nissan için en ideal yerlerden birinin Adana olduğunu bildirdi.

Nissan'a Adana'dan çağrı!
Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, Türkiye'de yatırım yapma kararı aldığı belirtilen Japon otomotiv firması Nissan için en ideal yerlerden birinin Adana olduğunu bildirdi.



Kıvanç, yaptığı açıklamada, Nissan'ın yatırım yapma amacıyla Marmara ve Ege Bölgesi'nde incelemelerde bulunmasının çok doğru bir karar olmadığını, otomobil üretim merkezi olan körfez bölgesinin artık tıkanma noktasına geldiğini ileri sürdü.


Adana'nın TEMSA gibi otomotiv sektöründe başarılı bir örneği bünyesinde barındırdığını ve kentin müthiş potansiyeliyle otomotiv yatırımı için ev sahipliği yapmaya hazır durumda olduğunu belirten Kıvanç, İskenderun Demir-Çelik ve özel sektöre ait fabrikalarda yassı mamul üretiminin gerçekleştirilmesinin de büyük avantaj sağladığına dikkati çekti.


Adana'da otomotiv sektörüne yönelik yatırımları yapacak sanayi kültürü almış çok sayıda girişimci bulunduğunu dile getiren Kıvanç şunları kaydetti:


"Otomotiv yan sanayi sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda firmanın birçok ülkeye ihracat yapması da önemli göstergedir. İnsan gücü açısından oldukça zengin olan Adana'da çalışmaya hazır iş gücü sıkıntısı bulunmamaktadır. Çalışmaya hazır iş gücü için meslek lisesi, meslek yüksek okulları ve Çukurova Üniversitesi'nde otomotiv bölümleri iş gücü yetiştirecek donanımdadır. İlimizde, motor meslek lisesinden otomotiv mühendisliğine ve yüksek lisans eğitimine kadar eğitim veren okullar bulunmaktadır. Lojistik olarak da otomotiv fabrikası için uygun bir coğrafyada bulunan Adana'da limanlara yakın, hatta deniz kenarında fabrika kurularak nakliye kolaylığı sağlanabilecektir. Mersin, Osmaniye, Kayseri, Niğde ve Hatay illerine sadece 1-2 saat uzaklıkta yer almakta ve bu illerle sinerji oluşturabilecek konumdadır. Enerji yönünden zengin konumdadır. Doğalgaz hatları, enerji santralleri ile enerji sıkıntısı çekmemektedir."


Kıvanç, Adana'nın altyapısı, hava, deniz, kara ve demiryolları ulaşım ağı, üretim kapasitesi, sanayi geçmişi ve yatırım gücü, otobüs ve otomobil imal eden fabrikaların ve gelişmiş yan sanayisinin bulunması, iş gücü açısından zengin olması nedeniyle otomotiv yatırımı için en uygun bölge olduğunu, yatırımcılara ADASO olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2014, 00:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER