Ford'dan Küçük Minivan B-Max ile Büyük İşler

Ford, küçük minivanı B-Max ile boyundan büyük işler başarıyor. Araçta kullanılan 1.0 litrelik benzinli ünite başarılı performansıyla, yüksek karoser ise geniş iç mekanıyla öne çıkıyor.

Ford'dan Küçük Minivan B-Max ile Büyük İşler

 Otomobil sektörünün aile araçları olarak tanımlanan minivanlar, şehir hayatına her geçen gün daha fazla adapte oluyor. Dar sokaklar ve kalabalık trafiğin üstesinden gelebilmek için küçülmeye başlayan minivanlar, buna rağmen geniş iç hacim iddiasını kaybetmiyor. B segmentinde de boy göstermeye başlayan MPV’lerin öncülerinden olan Ford, B-Max ile pazara yenilik getirmeyi başardı.

Fiesta’dan daha yüksek


Markanın B sınıfındaki hatchback modeli Fiesta ile benzer boyutlara sahip olan yeni MPV, 1.6 metrelik yüksekliğiyle akrabasından çok daha ferah bir iç mekan vadediyor.


7 farklı şekilde katlanıyor


Markanın yeni tasarım yüzünü yansıtan B-Max, büyük farları, yatık motor kaputu ve geniş ızgarasıyla kızgın bir bakışa sahip. Aracın iki kapısını birbirinden ayıran sütun (B sütunu), kapılar açıldığında ortadan kayboluyor. Bu sayede iç mekana yerleşmek oldukça kolay. Geniş ön cam ve yüksek tavan çok daha büyük bir otomobil kullanıyormuş izlenimi veriyor. İşçilik ve malzeme kalitesi de başarılı. Aracın ön ve arka koltukları 7 farklı şekilde tam olarak katlanabiliyor.


Ortalama tüketim 4.9 litre


Tat­lı sert süs­pan­si­yon sis­te­mi yol tu­tuş­la kon­for den­ge­si­ni sağ­la­ma­yı ba­şa­rı­yor. Araç, Fi­es­ta ka­dar ol­ma­sa da sı­nı­fı­nın en iyi yol tu­tan oto­mo­bil­le­rin­den bi­ri. Fab­ri­ka ve­ri­le­ri­ne gö­re or­ta­la­ma tü­ke­ti­mi 4.9 lit­re olan üni­te, bi­zim kul­la­nı­mı­mız­da da 6.1  lit­re­lik de­ğe­ri ya­ka­la­dı. Fab­ri­ka ve­ri­le­ri­ne ula­şa­bil­mek için tra­fik­ten uzak dur­mak şart. 48 lit­re­lik de­poy­la men­zil yak­la­şık 1000 ki­lo­met­re.


Otomatik vites yok


Araç­ta kü­çük ha­cim­li ben­zin­li ve di­zel üni­te­ler su­nu­lu­yor. Bi­ze ko­nuk olan 1.0 lit­re­lik Eco­Bo­ost ise, ürün ga­mın­da­ki en güç­lü ver­si­yon. Mar­ka­nın ödül­lü mo­to­ru, 1279 ki­log­ram­lık B-Ma­x’­i ha­re­ket et­tir­mek­te zor­lan­mı­yor.


125 bey­gir güç ve 170 nm tork üre­ten mo­tor, bo­yun­dan bü­yük iş­ler ba­şa­rı­yor. Sa­de­ce 5 ile­ri ma­nu­el şan­zı­man­la kom­bi­ne edi­len mo­tor, ara­cı 0’dan 100 km/s sü­ra­te 11.2 sa­ni­ye­de ulaş­tı­rı­yor. Ara­cın ne­fe­si, sa­at­te 189 ki­lo­met­re hı­za ka­dar ke­sil­mi­yor. Mak­si­mum tor­kun da­ha 1400 de­vir se­vi­ye­sin­de üre­til­me­si, ara hız­lan­ma­la­rı da ça­buk­laş­tı­rı­yor.


49 bin liradan başlıyor


Araç Türkiye'de Trend ve Titanium olmak üzere iki donanımla satışa sunuluyor. Aracın 1.4 litrelik benzinli üniteyle baz fiyatı 49 bin 465 lira. Bize konuk olan ve sadece Titanium donanımıyla satılan 1.0 litrelik EcoBoost ise, 56 bin 140 liralık etikete sahip.


 Aracın fiyatı, rakipleriyle benzer seviyedi. Titanium’da, LED gündüz farları, 15 inçlik alaşım jantlar, elektronik klima, Türkçe sesli komut sistemi, esnek koltuk katlama sistemi, USB, Dinamik Tork Kontrolü, ABS, ESP, TCS, yokuş kalkış desteği, Cruise Control, çift hava yastığı standart.


Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2014, 20:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER