Ölümcül hata'nın faturası kesildi!

GM, ürettiği bazı modellerde meydana gelen ölümcül hata yüzünden 15 çalışının işine son verdi, 5'ini de disipline sevketti

Ölümcül hata'nın faturası kesildi!
Amerikalı Otomobil üreticisi General Motors (GM)  firması, ürettiği bazı modellerdeki kontak anahtarı sorunu nedeniyle, 35 milyon  dolarlık cezaya çarptırılmasının ardından, 15 çalışanın işine son verdi, 5'ini  disipline sevk etti.


GM'nin CEO'su Mary Barra, firmanın Michigan'daki "araç mühendislik  merkezi"nde yaptığı konuşmada, ürettikleri bazı modellerde görülen kontak  anahtarı ateşleme sorunu yüzünden en az 13 kişinin ölümüne neden olunması  yüzünden 15 çalışanın işine son verdiklerini ve 5 çalışanı da disipline sevk  ettiklerini bildirdi.


Barra, işine son verilen personelin, GM'de, mühendislik, hukuk ve  halkla ilişkiler alanında görev yaptığını ve işine son verilenler arasında üst  düzey yöneticilerin de bulunduğunu kaydetti.


Barra, soruşturmayı yapan Anton Valukas'ın 230 çalışanla görüştüğünü  ve 41 milyon belgenin incelendiğini ifade etti.


GM, chevrolet Cobalt ve Pontiac G5 modellerindeki kontak anahtarı  ateşleme problemi yüzünden 780 bin aracını geri çağırmıştı. Hatasını kabul eden  firma, geçen ay, ABD Adalet Bakanlığına bağlı Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği  İdaresi tarafından 35 milyon dolarlık cezaya çarptırılmıştı.





Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2014, 00:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER