OTOKAR'DAN YENİ ASKERİ ARAÇ

Otokar, Türk tasarımı askeri araçlarını Şili'de tanıtıyor

OTOKAR'DAN YENİ ASKERİ ARAÇ

 Türk savunma sanayiini yurtdışında başarıyla temsil eden Otokar, yeni pazarlara açılıyor

Türk savunma sanayiini yurtdışında başarıyla temsil eden Otokar, yeni pazarlara açılıyor; 25-30 Mart tarihleri arasında Şili’de düzenlenen uluslararası Hava ve Uzay Fuarı FIDAE 2014’te dünyaca tanınan zırhlı araçları COBRA ve ARMA’yı tanıtıyor.
 
Bir Koç Topluluğu şirketi olan Otokar, Şili’nin Santiago şehrinde düzenlenen FIDAE 2014 Fuarı’nda 4x4 taktik tekerlekli araçlardan paletli zırhlı araçlara kadar uzanan geniş ürün gamını tanıyor. Fuarda Otokar standını ziyaret edenler COBRA ve ARMA 8x8 araçlarını daha yakından tanıma fırsatı buluyorlar.
 
Türkiye’nin en büyük özel sermayeli savunma sanayii firması olan Otokar’ın bir dünya markası haline geldiğini belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç yeni pazarlara açılmak isteklerini şöyle dile getirdi: “Tasarımı ve üretimi tamamen Otokar’a ait olan araçlarımız 5 kıtada 30’a yakın ülkede aktif olarak kullanılıyor. Yerli bir üretici olarak ülkemizi savunma sanayiinde temsil etmekten gurur duyuyoruz. Öncelikli olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kara sistemleri alanındaki her türlü ihtiyacı karşılamak üzere ürün ailemizi sürekli yeniliyor ve genişletiyoruz. Ordumuzun, güvenlik güçlerimizin bizim gibi yerli ve milli üreticileri tercih etmesi yurtdışında da önemli bir referans oluyor. Bundan güç alarak, mili bir firma olmamızın, yabancı bir ortağa bağlı olmamamızın da etkisi ile ürünlerimizi yeni pazarlara tanıtıyoruz. Sadece araçlarımız değil, kule sistemlerimiz de yeni kullanıcıların ilgi ve beğenisini kazanıyor.”
 
ARMA 8x8
 Otokar, FIDAE’deki standında ziyaretçilerine 8x8 zırhlı muharebe aracı ARMA’yı, yine Otokar tarafından tasarlanan Mızrak-30 orta kalibre uzaktan komutalı kule sistemi ile tanıtıyor. Modern orduların beka kabiliyeti, koruma seviyesi ve hareket kabiliyeti isteklerine günümüz muharebe koşullarına uygun düşük bir siluette çözüm sunan ARMA 8x8 özellikle yüksek muharebe ağırlığı ve geniş iç hacmi ile dikkat çekiyor. ARMA 8x8 sürücü ve komutan dahil toplam 12 personel taşıma kapasitesine ve 24.000kg.'lık muharebe ağırlığına sahip. ARMA bu konfigürasyonu ile C130 dahil her türlü nakliye uçağı ile taşınabiliyor.
 
Farklı görevlere uygun geliştirilebilen ARMA, ihtiyaçlar doğrultusunda farklı silah ve kule sistemleri ile donatılabiliyor; 7,62 mm’den 105 mm’ye kadar farklı silah sistemleri ile kullanılabiliyor. Zırhlı muharebe araçları için yine Otokar tarafından tasarlanan Mızrak-30 ise araç içerisinde zırh koruması altında oturan nişancı ve komutan tarafından uzaktan kontrol edilebiliyor. Zırh delici, tahrip ve otomatik top için mevcut olan tüm tipte mühimmatlarını ve isteğe bağlı olarak ABM mühimmatını kullanılabiliyor. Son nesil sayısal atış kontrol sistem mimarisinde tasarlanan sistem, iki eksende bağımsız stabilize komutan ve nişancı görüş sistemleriyle donatıldı.
 
COBRA
Sınıfında hareket kabiliyeti, yüzebilme kabiliyeti, koruma ve modülerlik bakımından dünyadaki tek örneği olan COBRA, Otokar’ın FIDAE 2014’deki standında Otokar tasarımı KESKIN kule ile tanıtılıyor. Otokar’ın 1990’lı yılların sonunda tasarladığı COBRA bugün dünyada 15 ülkede aktif olarak kullanılıyor, üstün kabiliyetleri ile özellikle Birleşmiş Milletler güçlerince en çok tercih edilen araçlardan biri olarak hizmet veriyor.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2014, 23:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER