Türk Malı Otomobil Dünya'ya Yayılmaya Devam Ediyor

2014 yılı itibari ile üretimi 100'lü adetleri geçen Türk malı otomobil VOLKICAR, boy gösterdiği ülke sayısını 6'ya çıkardı.

Türk Malı Otomobil Dünya'ya Yayılmaya Devam Ediyor
İhracatına Türkmenistan ile başlanan VOLKICAR otomobilin satışına Moldova, Azerbaycan, Lübnan ve Bulgaristan ile devam edildi. Gittikçe artan popülaritesi ve özgün yapısı ile uluslararası markası olma yolunda ilerleyen VOLKICAR'ın Asya, Avrupa ve Orta Doğu'ya satışı için görüşmeler devam ediyor.


IŞIK: Sabırlı ve Kararlı Olmak Gerek


Volkan Işık'ın 22 yıllık tecrübesi ile ürettiği Türkiye'nin ilk özgün otomobili VOLKICAR, Volkan Işık Grup bünyesinde üretiliyor. Türk otomotiv sanayisinin ve üreticilerinin bazı konularda kararlı olması gerektiğini söyleyen Işık; "Otomobil sektöründe marka oluşturmak uzun ve meşakkatli bir yol, sabırlı ve kararlı olmak gerekir. Biz kimsenin beklemediği bir yerden başladık ve ilerliyoruz. VOLKICAR yurt dışında yayıldıkça ve popülerleştikçe cadde otomobili olma ihtimalini güçlendiriyor." dedi.


VOLKICAR Bir İş Modeli Oldu


VOLKICAR ihraç edildiği ülkelerde kendi ekonomisini yaratıyor. Eğlenceli, eğitici ve ekonomik özellikleri ile organizatör firmaların ticari faaliyetlerinde önemli bir aktör oluyor. Birey ve şirketlere yapılan organizasyonlarla VOLKICAR, ticari altyapının temelini oluşturuyor. Bakımları, yarıştırılması ve kendine özgü yarış konseptinin hayata geçirilmesi için ortaya çıkan ticaret V1'e önemli bir değer katıyor.


V1 Konsepti Yayılıyor


Türk malı otomobil ile Türkiye'den doğmuş bir şampiyonanın uluslararası platformda yapılması en büyük hedef. VOLKICAR otomobillerin şampiyonası V1 Challenge, kendi kuralları ve sistemi ile ihraç edildiği her ülkede büyük ilgi görüyor. V1 Challenge, VOLKICAR otomobillerin ihraç edildiği ülkelerin katılımı ile uluslar arası olma yolunda ilerliyor.


Yerli yarış otomobili VOLKICAR'ı üretmekle kalmayan, motorsporlarının gelişmiş olduğu ülkelerin yanı sıra bu sporun gelişmediği ülkelere de ihraç eden Işık, "V1 Challenge uluslar arası düzenleme hedefimizi 2016 olarak koymuştuk. Bu hedefe çok yakınız" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2014, 01:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER