Volkswagen’den yeni elektrikli SUV

Volkswagen Şanghay Otomobil Fuarı’nda ID. ROOMZZ modelinin dünya prömiyerini gerçekleştirdi. ID Ailesi’nin son üyesi olan ID. ROOMZZ, 2021’de Çin’de satışa sunulacak sıfır emisyonlu bir SUV. ID ROOMZZ, I.D., I.D. CROZZ1, I.D. BUZZ1, I.D. VIZZION1 ve I.D. BUGGY gibi MEB platformuyla üretilen elektrikli araç model ailesinin 6. üyesi olacak.

Volkswagen’den yeni elektrikli SUV

Volkswagen, elektrikli SUV konsepti ID. ROOMZZ'u Şangay Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkardı. ID. ROOMZZ'un gövde tasarımı ID. model ailesinin diğer modellerinde de görülen orantılı ve net homojen çizgilere sahip.Araç kişiselleştirilebilen farklı iç konsept seçenekleri sunarken, koltuk konfigürasyonları yalnızca yolcuların isteklerine göre değil, ilgili sürüş moduna göre de uyarlanabiliyor. Tam otomatik sürüş moduna geçildiğinde koltuklar 25 derece içeriye döndürülerek otomobilde iletişime daha elverişli, salon gibi bir atmosfer yaratılabiliyor. Bunun yanı sıra, otomobil tam otomatik sürüş modundayken, ID. Pilot Relax modu yolcuların koltuklarını kendi ihtiyaçlarına göre bireysel olarak ayarlamalarına da imkân tanıyor. Bu modda koltuk dik bir pozisyondan yatık bir pozisyona geçirilebiliyor.

Manuel "ID. Drive" modunda, dijital kokpit direksiyonla birlikte sürücünün önünde havada duruyormuş gibi bir izlenim veriyor. Dijital kokpit tamamen camdan yapılmış bir ön panelden oluşuyor. Dijital direksiyon ise konsept olarak panele entegre edilmiş durumda.Otomobilin içinde kullanılan materyaller de alışılmışın dışında. Örneğin koltuk kaplamaları yenilenebilir hammaddeden oluşan AppleSkin™ isimli yeni bir üründen yapılıyor. Kapı panellerinin "ID. Light" bölgelerinde özel işlemden geçirilmiş ahşap cilalar kullanılıyor. Clean Air sistemi, dışarıdaki havanın temiz olmadığı durumlarda dahi otomobilin içindeki havanın temiz kalması için aktif bir filtre sistemi kullanıyor.

ID. ROOMZZ elektrikli motoru ile rahat ve sessiz hareket ediyor. 82 kwH'lik pillere sahip olan ID. ROOMZZ, 450 km menzil sunuyor. Konsept otomobil, 150 kW'lık (DC) hızlı şarj sistemiyle yarım saat içinde pil kapasitesinin yüzde 80'ini şarj edilebiliyor. Ön ve arka aksta yer alan iki e motor, 4 MOTION özelliğiyle beraber 306 PS’lik güç üretiyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2020, 17:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER