Yeni rekor için Samsun'u seçti

Samsun, dünya drift rekortmeni Müller'e ev sahipliği yapacak.Dünya drift rekortmeni Harald Müller, yeni rekor denemesi için Türkiye'yi tercih etti.

Yeni rekor için Samsun'u seçti

 GT86'yı kullanacak

Avrasya Otomobil Sporları Kulübü ile görüşmeler yapan Müller, Toyota'nın arkadan itişli spor otomobili GT86'nın direksiyonuna geçecek.


Gençlik ve Spor Bakanlığı desteği ve Spor Toto Teşkilatı'nın katkılarıyla yapılacak olan rekor denemeleri için 19 Mayıs tarihi ve Samsun ili özellikle seçildi.
2 litrelik boxer
Japon otomotiv üreticisinin en yeni modeli olan GT86, drift sporuna uygunluğuyla tanınıyor. Önden motorlu ve arkadan itişli otomobilde boxer tipi 4 silindirli motor kullanılıyor. 2 litrelik benzinli ünite, 200 beygir güç ve 205 nm tork üretiyor. Araçta 6 ileri manuel şanzıman standart olarak sunulurken, 6 ileri otomatik vites de opsiyonel olarak tercih edilebiliyor.
Helikopter pistinde
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenecek aktiviteler kapsamında Batıpark Helikopter Pisti'nde yapılacak rekor denemesinin dünya çapında büyük yankı uyandırması bekleniyor.
2 saat 21 dakika 58 saniyeyle en uzun süre drift yapma rekorunu elinde bulunduran Müller, ABD'de Johan Schwartz tarafından 84 kilometreyle kırılan hız rekorunu da geliştirmek için piste çıkacak. Denemeler Guinness World Records Türkiye hakemi gözetiminde yapılacak.
Hibrit Outlander'a güvenlikten 5 yıldız
Geçtiğimiz aralık ayında Euro NCAP'ten 5 yıldız alan Mitsubishi Outlander PHEV, JNCAP'te de aynı başarıyı tekrarladı. Çarpışma testlerinde elektrik kaçağına bağlı şok, yüksek voltaj batarya bağlantı durumu ve bataryaların elektrolit kaçağı performansıyla da kendini kanıtlayan araçta hem elektrikli hem benzinli motor görev yapıyor.
Araçtaki benzinli ünite, 2.0 litre hacminde. Ayrıca, 12 kWh lityum-iyon batarya, 70 kW jeneratör, ön ve arka tarafında 81 beygirlik iki elektrik motoru bulunuyor. Sistem birlikte çalıştığında aracın ortalama tüketimi sadece 1.9 litre olarak gerçekleşiyor.
Araç, harici güç kaynağı bulunmadığı durumlarda ‘Batarya Şarj Modu' seçilerek kendisini şarj edebiliyor. Ayrıca Fren Geri Dönüşüm Sistemi sayesinde frenleme esnasında da akü şarj ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2014, 01:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER