BMW i3'te “CATIA Composites“ Uygulamaları

Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden biri olan Dassault Systèmes, lider Alman otomobil üreticisi BMW Group'un, devrim niteliğindeki hafif ve emisyonsuz BMW i3 elektrikli otomobilini geliştirmek için Dassault Systèmes’ CATIA Composites uygulamalarından faydalanıyor.

BMW i3'te “CATIA Composites“ Uygulamaları

     Dassault Systèmes Başkan Yardımcısı Monica Menghini, “BMW Group, kompozit parçalar ve yapılar tasarlamak ve üretmek için Dassault Systèmes’in kapsamlı ve entegre endüstriyel çözüm deneyimlerinden faydalanıyor” dedi.





     CATIA Composites Tasarım uygulamaları ile kompozit üretim kısıtlamaları, kavramsal aşamanın henüz başında dahil edilerek tasarım yinelemelerinin artmasını ve tasarım ve üretim arasındaki işbirliğinin erken başlamasını sağlıyor. Tasarımcılar ve üreticiler ayrıca, üretim sürecini gerçekçi bir şekilde tecrübe ederek fiber malzemenin konumunu görselleştirebiliyor. Bu, son üretim ve amaçlanan tasarım arasındaki farklılık nedeniyle güç, kalite ve üretimi zayıflatacak herhangi bir kusurun tespit edilmesine yardımcı oluyor.



     CATIA Composites uygulamaları, tasarımdan üretime kadar dijital süreklilikte sorunsuz bir deneyim sağlayarak üretilebilirliğin öngörülmesine olanak tanıyor. CATIA uygulamasının özel kompozit özellikleri kompozit montajının ve bileşen tasarımının daha hızlı yapılmasına olanak sağlıyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2018, 07:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER