Ağır Ticariye Otomobil Konforu

Scania Day 2014 etkinliği kapsamında İstanbul Park Ring Road alanında Yeni Streamline serisine ait G400 CA, G400 LA , R400 LA ve R440 LA araçlar test edilirken, biz de ağır ticari sınıfın önde gelen markalarından Scania’nın bu özel modellerinin direksiyonuna geçtik. Aerodinamik tasarım odaklı ağır vasıta trendini 1991 yılında “Streamline” ile başlatan Scania, yeni aracı ile bu geleneği sürdürüyor.

Ağır Ticariye Otomobil Konforu
 Scania Day 2014 etkinliği kapsamında İstanbul Park Ring Road alanında Yeni Streamline serisine ait G400 CA,  G400 LA , R400 LA  ve  R440 LA araçlar test edilirken, biz de ağır ticari sınıfın önde gelen markalarından Scania’nın bu özel modellerinin direksiyonuna geçtik.

Aerodinamik tasarım odaklı ağır vasıta trendini 1991 yılında “Streamline” ile başlatan Scania, yeni aracı ile bu geleneği sürdürüyor. Tasarım, donanım ve yakıt verimliliği çalışmalarında attığı adımlara bir yenisini daha ekleyerek en tasarruflu çözümleri sunuyor. Yeni “Streamline” ile Scania, yakıt tasarrufu ve çalışma süresi konusundaki öncülüğünü perçinlemiş oluyor.

Yeni Scania Streamline araçlar, yakıt tüketiminde düşüş sağlamak için hava akışının kabin çevresindeki hareketlerini en uygun seviyeye indiriyor ve hava direncini düşürerek  araçların daha az yakıt tüketimi sağlamasına olanak veriyor. Scania Streamline G-400 LA modeli Euro 5 normlarına uygun 13 litrelik motora ve 12 ileri, 2 geri ve 2 karınca vitese sahip. İki pedallı Opticruise Otomotize Şanzıman ekonomi ve standart versiyonlarda sunulurken 2.100 Nm torku 1.900 devir/dakikada sağlıyor. LA modeli ile aynı motor özelliklerine sahip Scania Streamline G-400 CA modelinde ise yük ve yol koşullarına göre tercih edebilecek Opticruise Otomotize Şanzıman’ın off-road seçeneği de bulunuyor.

Scania Streamline R-400 LA ve R-440 LA modellerinde de 13 litrelik motor tercih edilmiş. R-400 LA modelinde 2.100 Nm tork üretilirken, R-440 LA modelinde  üretilen tork 2.300 Nm’ye çıkıyor. Ekonomi ve standart versiyonlar ile donatılmış Opticruise iki pedallı otomatize şanzımanıyla öne çıkıyor.

Yeni dış güneşlik tasarımı hem hava akışını kolaylaştıracak şekle sahip hem de çok daha çekici bir görünüm sunuyor.

Opticruise Otomatize Şanzıman

Yeni Scania Streamline araçlarda standart olarak sunulan Opticruise Otomatize Şanzıman, sürücü kaynaklı kullanım hatalarını önleyerek, güç ve aktarma organlarında olası arızaları asgariye indiriyor. Yeni Scania Streamline araçlar, standart donanım özellikleriyle uzun yol çekicilerinde, yakıt tüketimini azaltan, düşük devirlerde yüksek tork üretimiyle dikkat çekiyor. Yeni Scania Opticruise Otomotize Şanzıman’ın yük ve yol koşullarına göre tercih edebilecek Standart, Ekonomi, Power, Off-road seçenekli dört farklı modu bulunuyor.

Güvenilir Bahis Siteleri padding: 0px; border: 0px; font-family: arial; font-size: 14px; line-height: 19px; vertical-align: baseline; margin-bottom: 18px !important;">Ecocruise

Scania Ecocruise, aracın kinetik enerjisini en iyi şekilde kullanan yakıt tasarruflu hız kontrol sistemi olarak adlandırılıyor. Sistem, Opticruise’un Ekonomi Modu’nda ve retarder ile birlikte çalışıyor. Ecocruise, optimal olarak engebeli arazilerde kullanışlı özelliğiyle göze çarpıyor. Scania Ecocruise için, mevcut donanım ve yazılım temel alınıyor. Herhangi bir ilave sensör veya sisteme gerek duyulmuyor.

Araç, bir yokuşun tepesine geldiğinde Ecocruise, eğim düzleşene kadar hızlanmayı engellemeye programlanıyor. Tırmanış süresince ayarlanmış seyir süratinin 20km/s altına düşmemesini sağlıyor. Araç yokuş aşağı eğimin sonuna ulaştığında maksimum retarder üzerinde kayıtlı olan sürat kadar hız kazanıyor. Tırmanış tamamlanıp, yokuş aşağı inişe başlandığında, sistem doğrudan hız denetimi için ayarlanan hıza dönmek yerine, eğimin sağladığı kinetik enerjiyi kullanıyor.

Yeni Diferansiyel

Ağır yük taşıma koşullarında yeni R885 diferansiyel, daha güçlü, daha hafif ve daha etkili oluyor. Yüksek hız, dayanıklılık ve daha düşük yakıt tüketimi sunuyor. Yeni diferansiyel, R780 diferansiyele göre yaklaşıkyüzde 20 daha güçlendirilmiş olup, aynı yük ile üç katına kadar servis ömrü sağlayarak işletme maliyetlerini düşürüyor.

Kabin İçi Tasarım

Yeni Streamline R Serisi araçların kabin içi tasarımında modern detaylar göze çarpıyor. Araçlarda standart olarak sunulan ve sürüş esnasında kullanım konforu sağlayan ergonomik ön konsol tasarımı dikkat çekiyor. Ön konsol isteğe bağlı olarak farklı renk kombinasyonlarında sunularak kişiselleştirilebiliyor. Araçta bulunan düşük motor tünelinin sağladığı kabin iç mekan genişliği, yaşam mahali alanını artırarak, müşterilerine sunduğu konfor açısından önemli artılar olarak göze çarpıyor. Yeni Streamline R Serisi araçlarda, genişletilebilen alt yatak ve daha geniş sunulan üst yatak standartları da bulunuyor.

Yeni Streamline araçlarda premium koltuk geliştirilmiş hava süspansiyonuna sahip ve geniş bir yelpazede ayarlanma seçeneği sunuyor. Premium koltukta, ısıtmaya ilave olarak, isteğe bağlı iki kademeli havalandırma sistemi de bulunuyor. Scania Streamline araçlarda, renk alternatifli sunulan ön konsola uyumlu olacak şekilde, gri/siyah ve kum rengi kadife döşeme seçenekleri de bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2014, 02:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER