Silverstone’da Sofuoğlu Fırtınası Esti

Silverstone’daki 16 turluk WSS yarışının ardından Kenan Sofuoğlu ve Fabien Foret (Kawasaki Mahi Racing Team India) sırasıyla galibiyet ve üçüncülük elde etti ve Sofuoğlu şampiyonada liderler arasındaki farkı azalttı

Silverstone’da Sofuoğlu Fırtınası Esti
HABERİN GALERİSİ
Sofuoğlu, Silverstone'da

Sofuoğlu, Silverstone'da

 Yarışta sadece Sofuoğlu ve Sam Lowes önde kalabilecek tempoya sahipti. İki sürücü arkalarındaki sürücülerle arayı çok açtılar ve son tura kadar birbirleriyle mücadele ettiler. Bitişe doğru, Lowes öne geçtikten sonra iki sürücü yavaş bir keskin viraja girdikleri anda birbirlerine dokundular ve Lowes kaza yaptı. Ancak yeniden yarışa dönerek ikinci oldu. Sofuoğlu ise kariyerinin 24. galibiyetini elde etti.



Bu Sofuoğlu’nun üst üste ikinci, bu sezondaki üçüncü galibiyetiydi. Sürücü böylece şampiyona lideri Lowes ile arasındaki farkı 29 puana kadar indirdi. Foret üçüncü sıra içinden başladığı halde mücadele ederek zekice üçüncülüğe yerleşti ve atak yapan yerel sürücü Kevin Coghlan’ı (Kawasaki DMC-Lorenzini) uzak tutmayı başardı. Bu yılki en iyi yarışını çıkaran Coghlan dördüncü oldu.



Florian Marino (Kawasaki Intermoto Ponyexpres) podyuma çıkma potansiyeli taşıyordu. Ancak ilk turlarda başka bir sürücüyle çarpıştığı ve arka tekerlek hiza ayarlayıcısı bir başka bir sürücüyle temas yüzünden hasar gördüğü için geride kaldı ve ancak sekizinci olabildi.



Luca Scassa (Kawasaki Intermoto Ponyexpres) ayağındaki sakatlığın ve kötü başlangıç pozisyonunun üstesinden gelerek 13.lüğü, David Salom (Kawasaki Intermoto Ponyexpres) ise 15.liği elde etti.Luca Scassa (Kawasaki Intermoto Ponyexpres) ayağındaki sakatlığın ve kötü başlangıç pozisyonunun üstesinden gelerek 13.lüğü, David Salom (Kawasaki Intermoto Ponyexpres) ise 15.liği elde etti.



Kenan Sofuoğlu: “İlk iki turum çok iyiydi, ama daha sonra arka lastiğim jant üzerinde döndü ve bu da yarışta beni kötü etkiledi. En iyi hızım azaldı ve sadece Sam’i kontrol etmeye çalıştım. Son turumda gerçekten çok sıkı mücadele ediyorduk, o anda belki bir şey olabilir diye düşündüm. İkimizin de kazanmayı çok fazla istediğini anladım. Son turda Sam beni geçtiğinde her ikimiz de pistte savrulduk ve ideal çizgimizin dışına çıktık. Bir sonraki viraja ikimiz de çok dar bir çizgide girdik ve ben ona dokundum. Yere düştü, bunun için üzgünüm. Aramızdaki puan farkı nedeniyle hâlâ şampiyon olabilmek için şansa ihtiyacım var, ama daha fazla yarış kazanabileceğimi umuyorum.”





Fabien Foret: “Bugün çok iyi sürdüm, ama üçüncü sıranın içinden başlamak işimi zorlaştırdı. Podyuma çıkmak güzel oldu ve bugün iyi, güçlü bir yarış çıkardık. Hafta sonuna zor bir pozisyondan başladım ve yarış günü elimden gelenin en iyisini yaptım. Nürburgring’deki gelecek rauntta zirveye çok daha yakın olmayı umuyorum.”


Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2013, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER