Adam Gibi Destek

Opel’in minik şehir aracı Adam, her ne kadar Türkiye’de istenilen ilgiyi görememiş olsa da , Avrupa’da Opel’in satışlarının artmasına sebep oldu.

Adam Gibi Destek

Ülkemizde minik sınıf otomobillere ilgi pek fazla olmamıştır. Bunun sebeplerini vergilerimiz sayesinde ucuz olarak satılması için üretilen bu araçların fiyatının ülkemizde çok yükseklerde olmasına (tabi bunda markalarında kar paylarını fazla koyması da etken) ya da ülke olarak belki minik otomobil kullanmayı pek sevmememize bağlayabiliriz. Özellikle İstanbul gibi her zaman trafiğin içinde yaşadığımız ve park sorunu olan bir şehirde minik otomobillerin elbet birgün kıymetini anlayacağımızı umut ediyorum. Avrupa'da ise durum biraz farklı. Opel'in sempatik miniği Adam, Alman markanın 2013 yılı Avrupa satış rakamlarının artmasında çok önemli bir rol oynadı.

Opel'in açıkladığı rakamlara göre, Adam Avrupa'da geçtiğimiz yıl toplam 21.000 adet satıldı. Bu rakam markanın kompakt crossover sınıfındaki temsilcisi Mokka'dan 1.000 adet daha fazla! Opel bu rakamlarla 2012 yılındaki yüzde 5.59'luk büyüme oranını yüzde 5.61'e çıkarmış oldu.

Ülkemizde ise Opel, 2013 yılı satış sıralamasında toplam 55.993 adetlik satışla 5'inci sırada kendine yer buldu. Adam ise 2013 yılı içinde toplam 71 adet satıldı. Opel Adam, tek motor seçeneği olan 1.2 litrelik benzinli bir motorla ülkemizde satılırken, Jam, Glam ve Slam adında üç adet donanımla alınabiliyor. Baz donanım olan Jam donanımlı Adam'ın 2013 model yılı fiyatı ise 43.709 TL olarak belirlenmiş.

if(typeof(dstb)!= "undefined"){ dstb();}

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER