Meksika Yolcusu Kalmasın!

Meksika, otomotivin yeni Detroit'i oldu. Yakın zamanda BMW'nin 3 ve 1 modellerini Meksika'da üretme kararı alması ve Audi'nin Q5 modelini Meksika'da üretmeye başlamasının ardından Mercedes'in de Meksika'ya yöneleceği dedikoduları yayılmaya başladı.

Meksika Yolcusu Kalmasın!
Şu günlerde Alman basınında Daimler'ın bünyesindeki Mercedes'in CLA ve kompakt sedan bir modelini Nissan'ın Meksika'daki fabrikasında üretilmesini onaylayacağı konuşuluyor.

Böylece Meksika, Detroit'in kan kaybının ana nedeni olarak yükselişini sürdüreceğinin işaretlerini veriyor. Honda, Nissan, Chrysler, Ford fabrikalarından sonra BMW, Audi yatırımları da merkez olarak Meksika'yı seçti.
Şimdi Mercedes'in Meksika Maksibet yatırımcıları sırasına girdiği haberleri yayılıyor.
 
Daha önceden Nissan'ın fabrikasında Mercedes GLA'nın üretileceği haberleri yayılsa da Mercedes yöneticilerinden birinin Manager Magazine adındaki Alman dergisine yaptığı açıklamaya göre üretilecek araçlardan biri CLA, diğeri ise A-Class olacak. Fabrikada ayrıca, Infiniti tabanlı önden çeker platform üretimi de gerçekleştirilecek.
 
Konuyla ilgili henüz her iki şirketten de net bir açıklama gelmese de Mercedes'in en önemli rakiplerinden BMW ve Audi'nin Meksika'daki üretime yönelmeleri, Mercedes'in de Meksika'da üretime başlama ihtimalini güçlendiriyor.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2014, 02:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER