Ödüllü Motora Otomatik Takviyesi

Ford’un 2012 ve 2013 yıllarında “Yılın Motoru” ödülünü kazanan 1.0 EcoBoost motorlu Fiesta’lara otomatik şanzıman seçeneği eklendi.

Ödüllü Motora Otomatik Takviyesi

Doğrudan yakıt enjeksiyonlu , turboşarj ve değişken valf zamanlaması sayesinde 1.0 lt'lik EcoBoost motor, büyük hacimli motorların verdiği tork ve gücü yakalamayı başarabiliyor. Aynı zamanda ekonomik de olan bu motor seçeneğine uzun zamandır beklenen otomatik şanzıman da eklenince Ford Fiesta'nın satışlarının daha da artacağını öngörebiliriz. Bu küçük hacimli motor toplam 100 HP güç ve 170 Nm tork üretebiliyor. Powershift şanzımanla kombine edilmiş 1.0 lt'lik Fiesta'nın 0-100 km/s hızlanması ise fabrika verilerine göre 10.8 sn. Düşük motordan en fazla beklenenlerden biri de tasarruflu bir yakıt tüketim değeri sunmasıdır. Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Powershift'in ortalama yakıt tüketimi fabrika verilerine göre 4.9 lt/100 km olarak verilmiş.

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Powershift şuan için sadece Titanium adlı en üst donanım paketinde tercih edilebiliyorken, aracın anahtar teslim fiyatı ise 51.515 TL olarak belirlenmiş.

if(typeof(dstb)!= "undefined"){ dstb();}

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER