Yeni Range Rover Sport Bugüne Kadarki En Hızlı, En Çevik, En Duyarlı Land Rover

Range Rover Sport'un yeni, modern yorumu Range Rover portföyünü tamamlıyor.Büyük beğeni kazanan yeni Range Rover ile birlikte geliştirilen Yeni Range Rover Sport şimdiye kadarki en iyi yol koşulları dinamiğini, sınıfının lideri, sürüş yeteneği ile birlikte sunuyor. Yeni, geliştirilmiş Range Rover Sport, müşterilere daha iddialı ve yapılı bir dış görünüm, daha lüks bir iç mekan ve çok amaçlı bir iç mekan sunuyor.

Yeni Range Rover Sport Bugüne Kadarki En Hızlı, En Çevik, En Duyarlı Land Rover

 Land Rover’ın çığır açan hafif süspansiyon tasarımı ve yenilikçi dinamik şasi teknolojileri kullanan Range Rover Sport'un sınıfında bir numara alüminyum yapısı 420kg’a kadar ağırlık tasarrufu sağlıyor. Bu, aracın dinamik performansını geliştirerek onun çevik hakimiyet ve sıra dışı konforla birleşmesini sağlıyor. Bu tasarruf, aynı zamanda spor lüksü ve dinamik sürüş deneyimi ile 194g/km'ye indirilmiş CO2 emisyonunun benzersiz bir birleşimini oluşturuyor.

Tasarım: İddialı, güçlü ve yapılı
Dinamik yeni Range Rover Sport gelişmiş sürüş performansıyla kendini hissettiren ve ortak bir DNA ile kendisini Range Rover ve Range Rover Evoque arasında konumlandıran iddialı, güçlü ve yapılı, cesur ve yenilikçi dış tasarıma sahiptir.
 
Önceki modellerin ayırt edici tasarımlarının yepyeni bir yorumuyla, bu araç geliştirilmiş alan kullanımıyla birlikte biçimli ve çağdaş bir görünüme sahiptir. Yeni Range Rover Sport bir önceki gövdeye oranla yalnızca 62 mm daha uzundur, fakat yine de 4850 mm uzunluğuyla 7 koltuklu SUV'lerden ve çoğu E segmenti sedanlardan daha kısadır ve daha iyi bir manevra ve park etme kolaylığını da beraberinde getirir. Ancak, önemli ölçüde daha uzun bir aks mesafesi (178 mm arttırılmıştır) arka koltuk yolcuları için daha fazla alan ve geliştirilmiş erişim sağlar. Ön ve arkadaki daha kısa tamponlar ve ilave genişlik (+55mm) yeni araca daha modern bir duruş kazandırmaktadır.
 
Aerodinamik ve yuvarlak hatlı profili ve daha alçak, dinamik eğimli tavan çizgisi ile yeni Range Rover Sport bir önceki gövdeden % 8 daha dinamik.
 
Kişiselleştirmeyi en üst seviyeye çıkarmak için müşterilere 19, 20, 21 ve 22 inç jant seçeneği sunumaktadır.
Yetenek: Bir SUV'de bulunabilecek en geniş yetenek yelpazesi Yeni Range Rover Sport daha da çevik yol tutuşunu, geliştirilmiş sürüş keyfi ve zarafet ile tamamlayarak ciddi ölçüde iyileştirilmiş her türlü yol koşulları dinamiği sunmak için tasarlandı. Hafif alüminyum süspansiyon, önde geniş aralıklı çifte süspansiyon çatalı ve arkada gelişmiş çok bağlantılı düzenleme ile tamamen bağımsızdır.
 
Sınıfında öncü (260mm ön ve 272mm arka) ve en zorlu koşullar ile başa çıkabilmek için 546mm'lik sıra dışı bir tekerlek artikülasyonu sağlıyor. Maksimum zemin alanı 285mm'ye (+58mm) çıkarılmış ve yükseltilmiş havalı süspansiyon sistemi otomatik olarak iki sürüş yüksekliği arasında değişirken, çığır açan yeni nesil Terrain Response® 2 sistemi otomatik olarak en uygun arazi programını seçiyor.
 
Beşinci nesil havalı süspansiyon, en alçak yükseklik ayarı olan 'erişim yüksekliği'nden (kolay giriş ve çıkış için bir öncekine göre 10mm daha alçak, 50mm'de) standart arazi sürüşü yüksekliğine 115mm'ye kadar düzenli hareket sağlıyor. Sensör tarafından tetiklenen otomatik yükseltme ve manuel olarak seçilen yükseltmenin her ikisi de Range Rover Sport'u 35mm kadar yükseltirken toplamda 185mm'lik bir yükseklik aralığı yaratıyor.
 
Yeniden tasarlanan havalı süspansiyon sistemi, yeni +35mm'lik orta seviye yükseklik ayarı ile arazi sürüşü modunun daha önce mümkün olandan çok daha yüksek hızlarda (50km/s'den 80km/s’e) kullanılabileceği anlamına geliyor. Bu da uzun, tekerlek izleriyle dolu kanallı yollardan arazilerde faydalı ve önemli bir özelliktir.
 
Yeni elektrikli hidrolik direksiyon daha hafif ve doğrudan hakimiyet hissi veriyor. İki tam zamanlı 4WD sistem seçeneği sunuluyor. Bu sistem en zorlu arazi sürüşü koşulları için ön-arka % 50/50 tork dağılımı ve %100 kilitleme yeteneğine sahip, düşük tahrik oranlı iki hızlı bir transfer kutusu sağlıyor.
 
Alternatif sistem ise 18kg daha hafif ve otomatik olarak torku aksa en yüksek tutuşla dağıtan bir Torsen diferansiyeli olan ve bütün koşullarda mükemmel çekiş sağlamak için çekiş kontrol sistemi ile birlikte çalışan tek hızlı bir transfer kutusuna sahiptir. Ön-arka % 42/58'lik tork dağılımı, en iyi sürüş dinamiği için arka tekerlek sürüşü eğilimi yaratmak için tasarlandı.
 
Güç aktarma organları: Pazara sunulurken dört adet olan motor seçeneğini yeni Hybrid takip edecek
 
Yeni Range Rover Sport müşterileri başlangıçta dört motor seçeneğine sahip olacak - iki supercharged benzinli motor (5.0 litre 510PS V8 ve yeni 3.0 litre 340PS V6) ve iki dizel motor (3.0 litre 258PS TDV6 ve 292PS SDV6). Güç aktarma organları dizilişi, yüksek performanslı bir 4.4 litre 339PS SDV8 dizel versiyonun eklenmesiyle bu yıl içinde genişletilecek. Ayrıca, bu yılın ilerleyen zamanlarında yenilikçi, yüksek verimli dizel bir Hybrid modelin de 2014 yılında satışa sunulması planlanmaktadır.
Tahrik oranı boyunca, 0-100 km/saatlik hızlanma için süre 5 saniyelerden başlarken yakıt tüketimi % 24'e kadar (modele bağlı olarak) geliştirilmiştir ve CO2 emisyonu 194g/km’ye kadar düşüş göstermektedir. Yeni Range Rover Sport'taki bütün benzinli ve dizel motorlar, gelişmiş elektronik kontrollü ZF 8HP70 8-hızlı otomatik vites kutusuna sahiptir.
 
Yeni Range Rover Sport'taki ağırlık azaltma amacıyla dört silindirli bir motor gibi daha küçük ve hafif bir güç kaynağı donanımı için gerçekleşebilecek bir ihtimali mümkün kılmaktadır. Genel ağırlığı 2000kg’dan az olabilecek bir model, bir önceki en hafif gövdeden 500 kg üzerinde ağırlık azaltımı sağlamıştır.
Sürdürülebilirlik: Hafif alüminyum yapı ile sınıfının bir numarası Yeni Range Rover Sport kendi sınıfında tamamen alüminyumdan oluşan gelişmiş bir gövde yapısına sahip ilk araçtır, bu da yalnızca olağanüstü çeviklik ve sürüş dinamiğine katkıda bulunmakla kalmaz, aynı zamanda önemli ölçüde azaltılmış ağırlık ve gelişmiş sürdürülebilirlik sağlar.
 
Büyük beğeni kazanan yeni Range Rover ile paralel olarak tasarlanmış olan yeni modelin hafif alüminyum gövde yapısı, sıkıştırılmış paneller, dökülmüş, haddelenmiş ve silindirlenmiş alüminyum alaşımlı parçaların bileşiminden oluşuyor. Dolayısıyla güç tam olarak yüklerin en ağır olduğu yerlerde yoğunlaştırılmış. Aracın platformu önceki gövdeye göre % 39 daha hafiftir.
 
2014 yılında, yeni Range Rover Sport’un verimlilik konusundaki iyileştirmesi 169g/km'lik CO2 emisyona sahip ultra verimli dizel Hybrid motorun üretilmesiyle yeni bir seviyeye çıkarılacaktır.
 
Yelpazedeki bütün modellerde yakıt tüketimini % 7'ye kadar iyileştiren, gelişmiş akıllı bir Stop/Start sistemi bulunuyor.
 
İç mekan: Güçlü bir spor karaktere sahip, modern ve lüks
 
Yeni Range Rover Sport, karakteristik Range Rover Sport tasarım özelliklerine sahip, lüks işçilik ile şekillendirilmiş bir iç mekan sunuyor.
 
Kendi sınıfı içinde tasarımda temel bir ölçüt olan Range Rover Sport'un iç mekanı, güçlü, şık çizgiler, en iyi kalitede malzemeler ve spor karakterli ekstra bir gösterge panelini birleştiren benzersiz bir tarz ve ölçülü lüks bileşiminden oluşuyor. İç mekandaki güçlü, yapısal formlar kabindeki temel dokunuş noktalarında hoş biçimde uygulanmış daha lüks yüzeylerle daha temiz, saf yüzey işlemesi tarafından geliştirilmiştir.
İç mekanın spor ambiyansı aynı zamanda daha küçük çaplı ve daha kalın direksiyon simidi, dikey vites kolu, daha yüksek orta konsol, ayarlanabilir iç mekan aydınlatması ve daha geniş koltuk minderlerinde de kendini gösteriyor. Yeni Range Rover Sport'un Hakim Sürüş Pozisyonu Range Rover tarafından sunulan üstün güven ve kontrol hissini Range Rover Evoque'takine benzer daha spor bir koltuk konumu ile birleştiriyor.
İç mekan 24mm daha fazla diz alanı ile ferah bir arka bölüm yaratmak için optimize edilirken oturanlar aynı zamanda daha geniş bir kabinden de yararlanıyor. Yeni, çok amaçlı 5+2 koltuk seçeneği de bagaj alanından hiçbir şey kaybetmeden düz bir zemin sunuyor.
 
 
Teknoloji: Müşteri odaklı araç ve güvenlik özellikleri
 
Yeni Range Rover Sport müşterilerinin yaşam tarzlarına mükemmel biçimde uyacak mutlak bir araç olarak tasarlandı. Direksiyon arkasındaki konfor, özgüven ve güvenliği iyileştirmek için müşteri odaklı araç ve güvenlik teknolojilerindeki en yeni gelişmeleri bünyesinde barındırmak için tasarlamıştır.
Yeni Range Rover Sport'un şasi teknolojileri sürekli değişken amortisöre (CVD) sahip Adaptive Dynamics ve daha güçlü modellerde heyecanlı normal yol koşulları sürüşü için Terrain Response® 2 sistemi içinde ayrı bir Dinamik modu kapsıyor. Bu sistem, çift kanallı Dynamic Response, bir Dinamik Aktif Arka Kilit Diferansiyeli ve dönüşlerde torku dış taraftaki tekerleklere aktaran, böylece yetersiz yönlendirmeyi azaltan Viraj Denge Kontrolü ile birleştirilmiştir.
 
Yeni Range Rover Sport'taki başka bir benzersiz yenilik ise su geçişlerinde derinlik bilgisi veren yeni Wade Sensing™ özelliğidir. Yeni Range Rover Sport'un azami sudan geçme derinliği önceki gövdeden 150mm daha fazla olarak 850mm'ye çıkarıldığı için, şimdi sürücüye çok daha fazla fayda sağlamaktadır.
 
 
 
Sonuç: Olağanüstü bir başarı yakalamak kaçınılmaz
 
Yeni Range Rover Sport, geliştirilmiş çok yönlülüğü ile 2005 yılındaki tanıtımından sonra şimdiye kadar 380.000 birimi geçen satışıyla hızla Land Rover'ın en popüler modellerinden biri haline gelen bir önceki gövdesinin olağanüstü başarısını devam ettirmeye kararlı.
 
Land Rover'ın İngiltere'deki geliştirme merkezlerinde tasarlanan ve yapılandırılan yeni model, Solihull, İngiltere'de bulunan son teknoloji düşük enerjili bir üretim tesisinde üretilecektir.
 
2013'ün üçüncü çeyreğinde satışa çıkacak olan Yeni Range Rover Sport sonuç olarak dünya çapında 169 pazarda satışa sunulacak. Çoğu pazarda müşterilere dört paket şeceneği (S, SE, HSE ve Autobiography), buna ilave olarak HSE ve Autobiography'nin yeni ‘Dinamik’ versiyonlarından oluşan seçenekler sunulacaktır. Kapsamlı renk, kaplama ve opsiyon seçenekleri müşterilerin kendi SUV'lerini yaratmasını sağlayacaktır.


Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2014, 23:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER