Maserati Ankara’da görücüye çıktı

İtalyan lüks spor otomobil Maserati'nin yeni modelleri "Ghibli" ve "GranCabrio" tanıtıldı.

 Maserati Ankara’da görücüye çıktı

 Tofaş çatısı altında, Ferrari ve Maserati markalarının distribütörü olan Fer Mas Oto AŞ, JW Marriot Otel'de düzenlenen tanıtımda markanın üst orta sınıftaki dört kapılı lüks sedanı "Ghibli" ile dört koltuklu ve kumaş tavanlı süper spor modeli "GranCabrio"yu otomobil severlerle buluşturdu.

Gün boyu sürecek etkinlik kapsamında, Maserati'nin 50'ye yakın davetlisine modellerin teknik ve performans özellikleri hakkında bilgi verilirken, İtalyan pilotlar eşliğinde, önceden belirlenen parkurda test sürüşleri gerçekleştirildi.
AA muhabirine açıklamalarda bulunan Fer Mas Genel Müdürü Ferhat Albayrak, test sürüşlerinin İtalyan pilotlar eşliğinde yapıldığını ifade ederek, "Bunlardan birisi Luca Rosetti. Avrupa şampiyonlukları ve Türkiye şampiyonluğu var. Müşterilerimize adeta co-pilot'luk yapıyorlar. Çok farklı bir deneyim oluyor" dedi.
Albayrak, istikrarlı bir satış performansı yakaladıkları belirterek, "Pazarda lideriz. Kurdaki gelişmeler satışlarımızı etkiliyor. Ankara'ya talep üstüne geldik desek yanlış olmaz. Yoğun bir talep var araçlarımıza. Akşama kadar bütün test sürüşü randevularımız dolu" diye konuştu.
En çok iki kapalı modellerinin talep gördüğünü ifade eden Albayrak, renk olarak ise gri ve siyahın daha çok tercih edildiğini bildirdi.
Ankara'dan sonra Kapadokya'ya da gideceklerini kaydeden Albayrak, daha sonraki duraklarının ise Gaziantep olduğunu söyledi.
Maserati Ghibli ve GranCabrio'nun özellikleri
Maserati Ghibli, Türkiye'de dizel ve benzinli olmak üzere iki farklı motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. Ghibli'nin, Maserati'nin tarihinde bir ilk olan 3.0 litrelik V6 dizel motoru, 100 kilometrede ortalama 6 litrelik yakıt tüketiyor. Araç, 275 HP güç ve 600 Nm tork ile 0'dan 100 kilometre hıza 6.3 saniyede çıkarken, saatte 250 kilometre maksimum hıza ulaşıyor.
İkinci motor seçeneği olan "3.0 litre V6 twin-turbo" benzinli motorla donatılan dört tekerden çekişli Ghibli ise 330 HP güç ve 500Nm'nin üzerindeki tork değerleriyle, 0'dan 100 km'ye sadece 5.6 saniyede hızlanıyor. 100 kilometrede 9.6 litrelik ekonomik yakıt tüketimiyle sınıfındaki farkını ortaya koyan modelin maksimum hızı ise saatte 263 kilometreye ulaşıyor.
Maserati'nin dört koltuklu ve kumaş tavanlı modeli GranCabrio ise 450 HP güç üreten 4.7 litrelik V8 motoru, MC Auto Shift yazılımlı süper hızlı 6 ileri otomatik şanzımanı, daha sportif ayarlı "Skyhook" aktif süspansiyon sistemi gibi özellikleriyle dikkat çekiyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2014, 01:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER