Yeni Model Hyundai ix35

Hyundai yepyeni modeli Tucson’u önümüzdeki ay Cenevre’de tanıtacak. Yeni Tucson’un Avrupa’da ix35’in yerini alması da söz konusu olabilir.

Yeni Model Hyundai ix35

 Nissan Qashqai, Honda CR-V ve Toyota RAV4 gibi modellere rakip olacak aracın ix35 model adı ile Avrupa’da satışa sunulması da söz konusu. Henüz bu konu netlik kazanmamışken Hyundai araca ait 3 adet tanıtım videosu yayınladı.


Oldukça şık görünen aracı tasarlayan ekibin başı Schreyer aracı “cesur ve atletik” olarak tanımladı. Hyundai’nin yeni tasarım dili Fluidic Sculpture (Akıcı Tasarım) felesefesinin son ürünü olan Tucson, iç kısmında da geniş hacim, yumuşak ve kaliteli malzemeler yanında teknolojik yenilikler vaat ediyor.

Isıtmalı ve soğutmalı ön koltuklar, eskisinden üç kat daha hızlı olan yeni nesil bir navigasyon sistemi, anahtar yaklaştığında otomatik açılan bagaj kapağı, yatay ve dikey park edebilen Akıllı Park Asistanı (SPAS), Acil Fren Destek Sistemi, Şerit Takip Asistanı, Kör Nokta Uyarı Sistemi, parktan geri geri çıkışlarda yolu kontrol eden Trafik Kontol Sistemi (RTCA) gibi özelliklerle dolu olan Tucson, selefinden daha geniş ve daha uzun.


sarışın porno />
4.475 mm lik uzunluk, 1.850mm lik genişlik, 1.650mm lik uzunluk ile 65mm daha uzun ve 30mm daha geniş olan olan araç 30mm daha uzun bir aks aralığı ile daha konforlu bir sürüş sağlayacak. Selefine göre tek dezavantajı ise 591 litreden 513 litreye düşen bagaj hacmi.

İki farklı benzinli motor seçeneği olacak aracın 133hp 1.6 litre GDI ve 174 hp 1.6 litre turbo T-GDI versiyonları olacak. 

3 farklı dizel versiyonu 1.7 litre 113hp, 2.0 litre 134hp ve 2.0 litre 181hp güç üretecek olan araç 6 ileri manuel şanzımanla gelecek. 7 ileri otomatik (7DCT) şanzıman ise 1.6 litre benzinli motoru ile satılacak. 2.0 dizel motorun da bir otomatik seçeneği olsa da bu versiyonda 6 ileri standart otomatik şanzıman kullanıldı. Aracın önden çeker ve dört çeker versiyonları da mevcut olacak.

Önümüzdeki ay Cenevre’de tanıtılacak olan aracın 2015 yılının ikinci yarısında Avrupa pazarına girmesi bekleniyor. Aracın ix35 adı altında mı yoksa Tucson adı altında ix35’in yerine mi satışa sunulacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2015, 04:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER