BMW X6 F16 detaylandı

Güçlü tasarımı ve performansıyla 2015 BMW X6 (F16), ayrıcalıklı sürüş keyfinin sembolü olarak liderlik konumunu güçlendiriyor. Şimdiden yaklaşık 250.000 adetlik global satışa ulaşan Spor Aktivite Coupe’nin ikinci nesli, performans özellikleri ve yenilikçi lüks anlayışı sayesinde BMW X modelleri arasında özel bir yere sahip.

BMW X6 F16 detaylandı

 2015 BMW X6’nın tasarımı, bir BMW X modelinin sağlamlığını ve çok yönlülüğünü, markanın Coupe otomobillerine özgü sportif şıklığıyla bir araya getiriyor. İç tasarım, geniş iç mekanı, modele özgü sportif özellikler ve lüks atmosfer ile birleştirirken tasarım ve donanım paketleri 2015 BMW X6’nın özgün stilini daha da öne çıkarıyor. Design Pure Extravagance donanım paketi ile hem iç hem de dış tasarımda çarpıcılığı ve yüksek kaliteyi vurguluyor. M Sport paketi ise otomobilin dinamik karakterini görünür şekilde etkileyen, özel olarak seçilmiş nitelikler içeriyor. Lansman tarihinden itibaren modele özgü BMW Individual özelliklerinin de sunulması planlanıyor.



2015 BMW X6 tüm bunlara ek olarak önceki modelden çok daha zengin standart donanım içeriyor. Bunlar arasında bi-xenon farlar, 19 inç hafif alaşım jantlar, otomatik bagaj kapağı ve direksiyon üzerinde vites kulakçıklarına sahip sekiz ileri Steptronic şanzımanın yanı sıra deri kaplama, iki bölgeli klima kumandası, otomatik karartmalı dikiz aynası ve BMW ConnectedDrive’dan Sürüş Asistanı güvenlik paketi yer alıyor. Bagaj bölümü kapasitesini 580 litreden 1.525 litreye kadar artıran (önceki modelden 75 litre daha fazla) 40:20:40 oranında katlanan arka koltuklar, işlevselliği daha da geliştiriyor.


Görkemli performans: yüzde 22’ye kadar azaltılmış yakıt tüketimi ve sürekli aktif durumda akıllı dört çeker sistemi.
2015 BMW X6’nın Aralık 2014’teki lansmanından itibaren sunulacak olan motor yelpazesi (karma yakıt tüketimi: 9,7–6,0 l/100km; ortalama CO2 emisyonu: 225 – 57 gr/km), BMW X6 xDrive50i için 450 bg/330 kW üreten yeni nesil V8, BMW X6 xDrive30d için 258 bg/190 kW gücüne sahip sıralı altı silindirli dizel motor ve BMW X6 M50d modelindeki 381 bg/280 kW gücünde diğer bir sıralı altı silindirli üç turboşarjlı seçenekten oluşuyor.


2015 BMW X6’nın dikkat çekici şekilde artırılmış performansına eşlik eden özellikler arasında ortalama yakıt tüketiminde yüzde 22’ye kadar tasarruf ağlayan BMW TwinPower Turbo teknolojisi, standart olarak sunulan sekiz ileri Steptronic şanzıman, geniş BMW EfficientDynamics teknolojisi, ağırlıktan tasarruf sağlayan optimize özellikler ve gelişmiş aerodinamik özellikler yer alıyor. 2015’in ilkbahar aylarında model yelpazesine BMW X6 xDrive35i (306 bg/225 kW) ve BMW X6 xDrive40d (313 bg/230 kW) eklenecek.


Standart ve sürekli aktif durumda akıllı dört çeker sistemi, BMW xDrive, gereken durumlarda çekişi, hareket yönü dengesini ve viraj dönüş dinamiklerini optimize edilmektedir. Gelişmiş dinamik özellikler için xDrive opsiyonel olarak Dinamik Performans Kontrolü dahil olmak üzere adaptif süspansiyon paketleriyle birleştirilebilir.


Dinamik adaptif süspansiyon paketinin bir parçası olarak Dinamik Sürüş, aktif yana yatma dengesi özelliği ile birlikte sunulan Dinamik Performans Kontrolü, otomobilin sportif kullanım özelliklerini daha da geliştirir. Comfort adaptif süspansiyon paketi ve spor sürüşe yönelik süspansiyon ayarı sunan Adaptif M süspansiyon (BMW X6 M50d’de standart ve diğer model tipleri için M Sport Paketinin bir parçası olarak sunulur) kapsamında arka akstaki havalı süspansiyon ve Dinamik Amortisör Kontrolü sayesinde sürüş konforunda ekstra artış elde edilir. Professional adaptif süspansiyon paketi, Comfort ve Dynamic özellikleri bir araya getiriyor.


Yenilikçi seçenekler ve BMW i ConnectedDrive özellikleri.
Adaptif LED farlar, Konfor Erişim Sistemi (temassız bagaj açma ve kapama) ve diğer gelişmiş seçenekler 2015 BMW X6’nın yenilikçi karakterini öne çıkarıyor. Dokunmatik Kumandalı Professional Navigasyon Sistemi, Bang & Olufsen high end surround ses sistemi ve yeni Profesyonel Arka Koltuk Eğlence Sistemini içeren özelliklerle uzun mesafeli seyahatlerde konfor ve sürüş keyfi daha da artırıyor.


Öte yandan, BMW ConnectedDrive tarafından sunulan çeşitli özellikler, sürücü destek sistemleri ve mobilite hizmetlerini de içeriyor. İsteğe bağı seçenekler listesinde BMW Head-Up Display, Trafik Sıkışıklığı Asistanı özellikli Sürüş Asistanı Plus, BMW Park Asistanı, Çevre Görüş Kamera Sistemi ve Dinamik Işık Spotu özellikli BMW Gece Görüş ile Hız Limit Bilgisi’nin yanı sıra BMW ConnectedDrive hizmetleri ve Online Eğlence yer alıyor. Akıllı Acil Durum Çağrı fonksiyonu 2015 BMW X6’nın standart olarak sunuluyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2015, 03:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER