Klasik otomobil yarışı sona erdi

Türkiye Klasik Otomobil Kulübü’nün düzenlediği 17’inci Batı Anadolu Klasik Rallisi sona erdi. Yarıştan elde edilen 18 bin TL Soma’da yaşamını yitiren madenci çocuklarının eğitimi için harcanacak.

Klasik otomobil yarışı sona erdi

 Türkiye Klasik Otomobil Kulübü’nün düzenlediği 17’nci Batı Anadolu Klasik Rallisi, (17’nci West Anatolian Historic Rally) sona erdi. Kuşadası Belediyesi ve sponsorların desteği ile yapılan ve iki gün süren ralli renkli görüntülere sahne oldu. Ralli sonunda düzenlenen açık arttırma ve piyangodan elde edilen 18 bin lira, Soma’da yaşamını yitiren madencilerin çocuklarının eğitimi için harcanacak.

Shaia Hotels-Kuşadası Golf&Spa Resort otelden başlayarak yarışan 50 klasik otomobil, Seferihisar güzergahına gidip döndü. İkinci gün Zeytinköy, Torbalı, Selçuk güzergahını kullanan yarışçılar Çamlık Tren Müzesi’nde yemek molası verdi. Sökeli yarışçı Ekrem Çiftçi, Türkiye Klasik Otomobil Kulübü’nün eski üyelerinden babası anısına verdiği yemekten sonra, klasik otomobil tutkunları ödül töreni için otele hareket etti. Toplamda 440 kilometre yol kat eden klasik otomobiller geçtikleri her yerde ilgi odağı oldu.


Her biri birer servet değerinde Mercedes, Ford, Buick, chevrolet, BMW, Alfa Romeo, Porshe, Citroen, WW klasik otomobillerinin yarışmacıları için Shaia Hotels’de ödül töreni düzenlendi. Ödül töreni öncesi konuşma yapan Kulüp Başkanı Aydın Harezi, elde edilecek gelirin tamamının Somalı çocuklara gönderileceğini belirterek, "Onların babalarının yerine geçemeyiz, ama onların babalarının sağlayacağı eğitim olanaklarını biz sağlamaya çalışacağız" dedi.


BABASI ADINA ÖDÜLÜ ALDI


Rallinin renkli geçmesi için değişik isimlerle düzenlenen etaplarda ilginç tesadüfler yaşandı. Yaşamını yitiren Ahmet Çiftçi adına düzenlenen özel etabının birinciliğini oğlu Ekrem Çiftçi kazandı. Sondan ikincilik kupasını Erdal Gömügen alırken, yarışa biri iki yaşında, diğeri 3 aylık iki çocuğuyla birlikte katılan Kulüp Başkanı Aydın Harezi Spirit Of The Ralli kupasını aldı. Aracı sık sık arızalanan, yolu kaybeden Sekan Sorguç ise ’Herşeye Rağmen’ kupasının sahibi oldu. Genel klasmanda Sinan Dündar birinci olurken, Zeki Baştürk ikinci, Yunus Üşün ise üçüncü oldu. E kategorisinde Yünüs Üstün, F kategorisinde Zeki Baştürk, G kategorisinde ise Sinan Dündar birincilik kupasını aldı.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2014, 04:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER