5 ayda 4 milyonluk oto vurgunu..

Dolandırıcılar, 30 lüks aracını ‘almış gibi’ gösterip aynı gün içinde 2 ve 3’üncü kişilere ‘satarak’ 5 ayda 4 milyon liralık vurgun yaptı.

5 ayda 4 milyonluk oto vurgunu..

 Yasadaki açık nedeniyle değeri en düşük 110 bin lira olan araçlara el de konulamıyor.

Ankara merkezli otomobil çetesine yönelik 5 ilde yapılan eşzamanlı operasyonda 27 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 4’ü tutuklandı, 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


OYALAMA TAKTİĞİ


Soruşturma dosyasına göre çetenin yöntemi şöyleydi: Çete, internette satışa çıkarılan araç sahipleriyle bağlantı kurup araç kiralama üzerine ruhsatsız açtıkları işyerlerine çağırıyor. Araç sahibi, mesai bitimine az süre kalana kadar oyalanıyor. Araç sahibine para EFT yapılmış gibi gösteriliyor. “Saat 16.00’yı geçtiği için yarın hesabınızda olur” denilerek, noterde araç devri alınıyor. Hemen ardından çete aracı mesai bitmeden 2’inci 3’üncü şahıslara devrediyor.


RUHSATSIZ ‘RENT A CAR’


Çetenin bu yöntemle son 5 ayda 4 milyonluk vurgun yaptığı, Ankara’da farklı adreslerde ruhsatsız 15 oto kiralama şirketi açıp kapattığı öğrenildi. Çetenin yasadaki, “2’den fazla el değiştirilen araçlara el konulamaz” maddesinden yararlanmak için araçları alır almaz bağlantılı şahıslara devrettiği bildirildi. Bu nedenle mahkemenin çetenin en düşüğü 110 bin liradan alınan 30 araca el koyamadığı kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2015, 03:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER