Dünyanın En Pahalı Otomobili

Dünyanın en pahalı arabası, 1967 Ferrari Spider'in değeri günümüzde tam 27.5 milyon dolara ulaştı.

Dünyanın En Pahalı Otomobili
Dünyanın en pahalı arabası sadece 10 tane üretilen 1967 Ferrari Spider. Arabanın değeri günümüzde tam 27.5 milyon dolara ulaştı. Ünlü filmlerde de boy gösteren otomobilin eski sahibi, arabanın 'garajda hapis kalmaması' ise satışa çıkardığını söyledi.


İşte karşınızda dünyanın en pahalı otomobili: 1967 model Ferrari Spider... Ferrari'nin N.A.R.T. (North American Racing Team) Spider modeli, sadece 10 adet üretildiği için dünyanın en nadide arabaları arasında bulunuyor. Bu da onu 27.5 milyon dolarlık fiyatıyla dünyanın en pahalı arabası yapıyor.




STEVE MCQUEEN'İN KAZASI
Bu kadar az sayıda üretilmesine karşın aracın 1967 yılındaki fiyatı sadece 15 bin dolar civarındaydı. Ferrari Spider'lardan biri, Steve McQueen'in başrolünde oynadığı 'The Thomas Crown Afair' filminde de boy göstererek ünlendi. Sinema yıldızı Steve McQueen de 1967 Spider sahibiydi, ancak bu arabayla kaza yaptı.



İÇ TASARIM MÜTEVAZI


Dünyanın en pahalı arabasının içi fiyatına göre oldukça mütevazı. 1967 Ferrari Spider'in 3.2 litre hacminde V12 motoru var. Araç 5 ileri vitese sahip. Dünyanın en pahalı arabasıyla ilgili ilginç bir bilgi de, otomobilin satılmadan önceki sahibi Eddie Smith Sr.'nin aracı sahibi olduğu süre boyunca düzenli olarak kullanması.


NEDEN SATTI?


Aracın satılmasının nedenlerinden biri olarak Eddie Smith Sr'nin aracın daha çok kullanılmasını istemesi ve Ferrari Spider'ın bir garajda 'hapis kalmasından' hoşlanmaması gösterildi. CNBCE

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2013, 16:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER