Yeni Corolla'nın hedefi 40 bin satış

Yeni Corolla'nın satışının başlamasıyla birlikte yeni bir rekora imza atmayı hedefleyen yetkililer, 40 bin adedin üzerinde satış bekliyor.

Yeni Corolla'nın hedefi 40 bin satış

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş Kurumsal İlişkiler Direktörü Selim Okutur, bu yıl büyük gayretler sonucu yeniden Sakarya'da üretilen yeni Corolla'nın satışa başlamasıyla birlikte, yeni bir rekora imza atmayı ve 40 bin adedin üzerinde satış hedeflediklerini söyledi.



Toyota, yenilenen modellerini görücüye çıkardı. 'Yenilenen Yüzüyle Toyota Türkiye Turu' kapsamında, Toyota'nın yeni dizayn anlayışını yansıtan Yeni Corolla, Verso, Auris, Avensis, RAV4, GT86 ve Yaris Hybrid modelleri Sakarya bayiinde tanıtıldı. Tanıtım toplantısına Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş Kurumsal İlişkiler Direktörü Selim Okutur katıldı.

Okutur, Sakarya'da bulunan fabrika başta olmak üzere en ileri düzeyde teknolojiyi kullanarak üstün otomobiller üreten Toyota'nın, tüm grup şirketleriyle 2012 yılında satışlarını yüzde 22 artışla dünya genelinde 9 milyon 750 bin adede ulaştığını belirterek, "Dünya lideri olarak bir rekora imza attı. Buradan aldığımız pozitif enerji ile Toyota'nın 2013 yılında 10 milyonun üzerinde üretim hedefi var." dedi.







YENİ COROLLA'NIN HEDEFİ YENİ BİR REKORA İMZA ATMAK




Türkiye'de ise 2013 yılını bir geçiş yılı olarak gördüklerini belirten Okutur, bu yıl büyük gayretler sonucu yeniden Sakarya'da üretilen yeni Corolla'nın satışa başlamasıyla birlikte yeni bir rekora imza atmayı ve 40 bin adedin üzerinde satış gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Orta vadede hedeflerinin, yeni modellerin tüm yıl satış ile gerçek performanslarını göstereceği 2014 ve 2015 yıllarına odaklandıklarını vurgulayan Okutur, "Uzun vadede hedefimiz ise 2020 yılında Türkiye'de lider otomobil markası olmaktır." diye konuştu. 2012 yılından bu yana hizmet veren Toyota Plaza Sandıkçı, bin 270 metrekaresi servis, 940 metrekaresi showroom olan 3 bin metrekaresi kapalı ve 9 bin metrekaresi açık olmak üzere, toplam 10 bin 500 metrekarelik kullanım alanına sahip. Toyota'nın Türkiye'deki ilklerinden olan 3S plaza konsepti yani satış, servis ve yedekparça servisi ve 32 uzman personel ile hizmet veren Sakarya Toyota Plaza Sandıkçı Genel Müdürü Harun Sandıkçı da toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Sakarya olarak, Toyota'nın Türkiye'de 1994 yılında yaptığı yatırımın kentimize neler kattığının bilincindeyiz. Ekonomik canlılıktan istihdama kadar pek çok alanda bunu yaşıyoruz. 1994'te ilk yerli üretim başlamıştı, Temmuz 2013'ten itibaren de Yeni Corolla yeniden Sakarya'da üretilmeye başlandı ve hemen ardından Türkiye'de satışa sunuldu. Yerlilik oranı çok yüksek bir otomobil olan Yeni Corolla'ya ilgi her geçen gün sürekli artıyor. Bu modelimiz, satışlarımızda lokomotif model olma yolunda hızla ilerliyor." Sandıkçı, Toyota'nın, müşteri memnuniyeti konusunda hassasiyetini de dile getirerek, "KalDer 'Müşteri Memnuniyeti Endeksi' araştırmasında binek otomobil kategorisinde tüm rakiplerimizi geride bıraktık. KalDer araştırmasında, üst üste 5'inci kez listenin birinci sırasında yer almayı başaran ilk ve tek otomobil markası olduk. Bu ödüller, marka olarak hep bir adım önde gitmek için bizleri motive ediyor." diye konuştu. 'Yenilenen Yüzüyle Türkiye Turu'na, Türkiye'nin pek çok kentinde devam edileceği bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2013, 22:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER