2014 Skoda Yeti'den 2 Yeni Farkı Model

Çek üretici Skoda, bu yıl 65. Frankfurt Uluslararası Otomobil Fuarı’nda iki farklı versiyonuyla yenilenen 2014 Skoda Yeti modelinin dünya lansmanını gerçekleştiriyor.

2014 Skoda Yeti'den 2 Yeni Farkı Model
 Yenilenen Yeti, artık iki farklı kişiliğe sahip


Frankfurt Uluslararası Otomobil Fuarı’nda lanse edilen yenilenen Yeti ise araca yeni bir ivme kazandıracak. Skoda’nın popüler SUV modeli, bundan böyle iki farklı versiyonla tüketicilerin karşısına çıkacak. Yenilenen Yeti, 2014 yılının ilk çeyreğinde Türkiye pazarında satılmaya başlanacak.


Yeti modeli büyük şehrin ritmine uyacak şekilde tasarlanırken, Yeti Outdoor daha maceracı bir kişilik taşıyacak. Her iki versiyon da tamamen yeni ön ve arka görünüme kavuştu. “Şehirli” Yeti’de tamponlar, yan koruma bantları ve marşpiyeller gövde renginde olurken, Outdoor versiyonunda tüm bunlar siyah renkte.


Bununla birlikte her iki versiyon da geniş donanım seçenekleri sunuyor. Tüm Yeti versiyonlarında 1.2 TSI 105 PS’den başlayarak 2.0 TDI 170 PS’e kadar uzanan üç benzinli ve dört dizelden oluşan yedi değişik motor seçeneği bulunurken, önden çekişli ya da dört tekerlekten çekişli, manuel ya da DSG otomatik şanzımanla satın alınabilecek. Tüm bunların yanı sıra Yeti’de tamamen yeni alaşım jantlar, direksiyon simidi, yeni koltuk kumaşları veya dekoratif döşeme unsurları gibi iç mekan değişiklikleri de yapıldı. Ve Yeti, istenirse geri görüş kamerasıyla satın alınabilen ilk Skoda modeli olacak.


Marka tarihinin en büyük model atağı


Yeni Rapid Spaceback ve yenilenen Yeti, Skoda markasının 118 yıllık tarihindeki en büyük model atağının en son örneklerini oluşturuyor. Bu atak, 2018 yılına kadar yıllık satışları 1.5 milyon adede yükseltmeyi de kapsayan Skoda Büyüme Stratejisi’nin bir ayağını oluşturuyor.


Skoda Auto’nun planları arasında, Çin ve Rusya gibi gelişen pazarlardaki konumunu güçlendirmek de var. Uluslararası gelişen pazarların yanında Skoda, Avrupa’daki varlığını da güçlendirmek ve pazar payını mevcut yüzde 4 seviyesinden yüzde 5’in üzerine taşımayı da arzu ediyor.















Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2013, 19:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER