Mercedes-Benz CLA 45 AMG Racing Series Tanıtıldı

Mercedes’in Frankfurt standında ilginç bir konsept dikkat çekti. Alman üretici, dört-kapılı kompakt sedan modelini revize ederek giriş-seviyesi yarış takımlarına sunmaya hazırlanıyor.

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Racing Series Tanıtıldı

 Bir pist yarışçısından beklendiği gibi büyük splitter, genişletilmiş çamurluklar, daha kalın yan etekler, ek hava girişleri, kompozit gövde panelleri, difüzör ve dev bir spoilere sahip olan otomobilin fren ve egzoz sistemleri de yarış şartlarına uygun olacak şekilde yenilenmiş.

İç mekanında da birçok donanımının iptal edildiği görülebilen aracın bu bölümünde tam boy takla kafesi, tek hamlede yerinden çıkartılabilen direksiyon simidi, yarış koltuğu, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemeri ve yangın söndürme sistemi bulunuyor.


2013 CLA 45 AMG Racing Series konseptin kaputu altında, yeni CLA45 AMG’de kullanılan turboşarjlı 2.0 litre dört silindirli motor görev yapıyor. Diğer teknik özellikleri tam olarak açıklanmayan giriş-seviyesi yarış aracı standart önden çekişli veya dört tekerlekten çekiş sistemiyle sipariş edilebilecek.







Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2013, 20:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER