2014 Mazda3, Ekim ayında Yollarda!

Yeni Mazda3, bu yıl Frankfurt’ta 65′incisi düzenlenen Uluslararası Otomobil Fuarında (IAA) Mazda standının en dikkat çekici modeli oldu.

2014 Mazda3, Ekim ayında Yollarda!
HABERİN GALERİSİ
2014 Mazda3

2014 Mazda3

 Yeni modelin donanımı, sınıfındaki bir araç için oldukça zengin. Mazda’nın yeni bağlantı konsepti, şirketin en çok satan modelinin Avrupa’nın C segmentinde yolcularına online olma olanağı sağlayan ilk modellerinden biri olma özelliği kazandırıyor. Halihazırda mevcut olan e-posta, metin ve navigasyon özelliklerinin üzerine ilave edilen sistem; Facebook ve Twitter’ın sesli akışlarını, radyodan sesli kitaba ve daha fazlasına kadar on binlerce bulut tabanlı istasyona sahip olan Aha™ özelliği de dahil olmak üzere, ücretsiz mobil içerikleri aracın içine kadar güvenle getiriyor.


Neslinin ilk iki modeli gibi, yeni Mazda3 de ödüllü KODO tasarımından esinlendi. Mazda3’ün sportif kompakt yapısına uyarlanan gövdesi, enerji birikimini ifade eden cesur ve güçlü duruşu ile üstün üretim kalitesini bir araya getiriyor. İster hatchback isterse de sedan olsun, segmentinin en iyi aerodinamik özelliklerine sahip olan şekiller de yakıt tasarrufu sağlıyor.


Alışılmışa meydan okuyan teknoloji


Araç içerisinde, Mazda’nın yeni kabini güvenli ve ergonomik bir konfor sunuyor. Birçok açıdan eski modelden daha geniş olan yeni Mazda3, aynı zamanda optimize edilmiş bir insan-makine arayüzüne de (HMI) sahip. Öne çıkan özellikler arasında Aktif Sürüş Ekranı, sınıfında nadir olan Mazda’nın yeni göz hizası ekranı ve bilgi-eğlence fonksiyonlarının gözle temas kurulmadan etkin şekilde kullanılmasını sağlayan yeniden tasarlanan döner kumanda bulunuyor.


Yeni Mazda3, tüm SKYACTIV Teknolojilerine sahip olan üçüncü modeldir, ultra-verimli sıkıştırma sunan 100 – 120 -165PS benzinli motorlar ve 150PS’lik temiz dizel motora sahiptir. Bu motorlar, özellikle gerçek dünya koşullarında oldukça geniş ve düz bir güç bandında üstün performans, etkileyici bir yakıt ekonomisi ve CO2 emisyonu seviyesi* sunmak amacıyla, oldukça çevik yapıya sahip altı vitesli otomatik ve düz şanzımanlarla eşleştirildi.


Doğrudan Japonya’daki fabrikadan sergi alanına kadar sürülecek olan en deneyimli yeni Mazda3 araçlarının biri IAA’da sergilenecek. Bu araç; Rusya, Belarus ve Polonya’yı içeren 15.000 km’lik “Mazda Route3 2013 – Hiroshima’dan Frankfurt’a Meydan Okuma Turu” kapsamında şu anda yol almakta olan sekiz hatchback modelden biridir. Otomobil fuarı için tam zamanında Frankfurt’a ulaşması planlanan diğer yedi araç ise, çeşitli faaliyetlerde yer almak üzere sergi alanının açık hava kısmında hazır bulunacak. Mazda standı 9’uncu salonda B12 standında yer alacak. 10 Eylül’de saat 14:00’de basın konferansı düzenlenecek.


Mazda3’ün kısa geçmişi


Mazda’nın en önemli modeli, 10 yıl önce ilk neslin ilk aracı Japonya’daki üretim bandından indiğinde doğdu. İkna edici bir görünüm ve ekonomik sürüş eğlencesi karışımına sahip olan Mazda3, Mazda’nın en hızlı satılan aracı oldu. Daha hafif, daha güvenli ve daha duyarlı ikinci nesil 2009 yılında piyasaya çıktığında ise, kaldığı yerden yoluna devam etti; toplumun, basının ve J.D. Power’ı da içeren dünyanın dört bir yanındaki otomotiv otoritelerinin beğenisini kazandı. Günümüze kadar, ilk iki nesil 3.6 milyon adet satış gerçekleştirdi ve 136 ödül kazandı. Şimdi ise, yeni nesil Mazda3 ile birlikte, alışılmışa meydan okuyan başarı hikâyesinin yeni bir bölümü başlıyor.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2013, 22:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER