En Değerli Marka Toyota

Toyota, 2013 BrandZ™ en değerli 100 küresel marka raporunda tüm otomobil markalarını geride bırakarak bir kez daha “en değerli otomotiv markası” seçildi.

En Değerli Marka Toyota
HABERİN GALERİSİ
En Değerli Marka Toyota

En Değerli Marka Toyota

 Toyota, 2013 BrandZ™ en değerli 100 küresel marka raporunda tüm otomobil markalarını geride bırakarak bir kez daha “en değerli otomotiv markası” seçildi. Raporda ilk sırayı alan Toyota’nın marka değeri de yüzde 12 artarak 24,5 milyar dolara yükseldi. Toyota ayrıca otomotiv sektöründe en çok büyüyen markalardan biri olmayı da başardı. Toyota, BrandZ raporunun yayınlanmaya başladığı 2006 yılından bu yana 6. kez birinci sırada yer aldı. Raporda ayrıca, Toyota’nın küresel satışlarının 2012 yılında yüzde 22,6 oranında aratarak 9,75 milyon adete ulaştığı kaydedildi.



BrandZ raporunda; Toyota’nın 5 milyon adeti geçen 12 farklı hibrit modelinin satışlarında meydana gelen artışların gelen bu başarıda büyük rol oynadığına dikkat çekildi. Millward Brown tarafından yapılan araştırmayla en değerli 100 global marka için 30 ülkede 2 milyon kişinin katılımlıyla elde edilen sonuçlar; BrandZ’in finansal analiz ve iş performansı sonuçlarının değerlendirilip birleştirilmesiyle ortaya çıkıyor.


Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2014, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER