İkinci el otomobil alacaklar bu plakalara dikkat!

İstanbul'da çalıntı bir otomobilin izini süren polis oto hırsızlık şebekesini ortaya çıkardı.

İkinci el otomobil alacaklar bu plakalara dikkat!
İSTANBUL’da çalıntı bir otomobilin izini süren polis oto hırsızlık şebekesini ortaya çıkardı. Şüphelilerin çaldıkları otomobillerin motor ve şaşi numaralarını değiştirdikleri sahte belgeler hazırlayarak oto pazarlarında satışını yaptıkları tespit edildi. Yetkililer vatandaşları ikinci el otomobil alırken dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Eyüp ve Sultangazi bölgelerinde polis tarafından yapılan çalışmalarda V.O. adlı kişinin kullandığı Otomobil şüphe üzerine incemeye alındı. İnceleme sonucu aracın motor ve şasi numarasının değiştirildiği 10 Ocak 2014 tarihinde Bahçelievler bölgesinden çalıntı olduğu tespit edildi. Bunun üzerine derinleştirilen soruşturmada V.O ile birlikte B.Ö., A.G., A.B. ve Y.G. isimli kişiler gözlaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan şüphelilerin çaldıkları otomobillerin motor ve şasi numaralarını ağır hasarlı otolarla değiştirerek sanki tamir etmiş gibi gerçek fiyatından sattıkları belirlendi. Şüphelilerle birlikte 5 çalıntı otomobil ele geçirildi. Polisteki işlemlerin ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden B.Ö aldı şühheli tutuklandı. V.O. ve A.G.’ye ise denetimli serbestlik verildi. Diğer Betorder şüpheliler ise serbest bırakıldı.

Yetkililer ikinci el otomobil alacak vatandaşları uyararak motor şasi ve numaralarında değişiklik olup olmadığını uzman kişilere kontrol ettirmelerini istedi. Vatandaşlardan şüpheli durumlarda 155 polis imdat telefonuna ihbarda bulunmaları istendi. Polis soruşturmasına göre şebekenin gerçekleştirdiği suçlar:

* 10.01.2014 tarihinde Bahçelievler İlçesi’nden 34 BU 261 plakalı aracın çalınması ve çalıntı otonun motor ve şasi numaralarının 57 AP 670 plakalı ağır hasarlı otonun bilgilerine uyarlanarak çenç yapılması.

* 03.02.2014 tarihinde Bahçelievler İlçesi’nden 34 DYG 37 plakalı aracın çalınması ve 34 MID 53 ibareli plakaların sahte olarak düzenlenmesi.

* 28.11.2013 tarihinde Şişli İlçesi’nden 34 TD 5530 plakalı otonun çalınması, çalıntı otonun motor ve şasi numaralarının 16 R 7484 plakalı ağır hasarlı otonun bilgilerine uyarlanması ve satışının yapılarak bir şahsın dolandırılması.

* 17.11.2013 tarihinde Küçükçekmece İlçesi’nden 34 GGE 97 plakalı otonun çalınması, çalıntı otonun motor ve şasi numaralarının 34 YJ 1175 plakalı ağır hasarlı otonun bilgilerine uyarlanması ve satışının yapılarak bir şahsın dolandırılması.

* 21.01.2014 tarihinde Çatalca İlçesi’nden 34 HRV 97 plakalı otonun çalınması, çalıntı otonun motor ve şasi numaralarının 37 EP 894 plakalı ağır hasarlı otonun bilgilerine uyarlanması ve satışının yapılarak bir şahsın dolandırılması olayı.

* 57 AU 925 plakalı otonun motor ve şasi numarasının değiştirilerek çenç yapılması.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2014, 04:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER