Skoda’nın pazar payı artıyor

Yeni modeller üretmeye devam eden Skoda, bu şekilde daralan pazarda, pazar payını artırmayı sürdürüyor.

Skoda’nın pazar payı artıyor

Skoda’nın model çeşitliliğine paralel olarak Türkiye'de de biribiri ardına yeniliklerini piyasaya sunarak,bu sayede otomotiv pazarında yaşanan ve yüzde 20'leri aşan düşüşe rağmen pazar payını artırmayı sürdürüyor. Nisan ayındaki satışlarıyla pazar payını % 2.12'ye çıkarmayı başaran Skoda, ilk dört ayın toplamında da % 2.08'lik paya ulaştı.

 

2014 yılındaki kur, ÖTV artışı ve kredi sınırlaması ile birlikte Türkiye otomotiv pazarında düşüşler yaşanırken, Skoda, yıl sonu için hedeflediği yüzde 2.5'lik pazar payına ulaşma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Yılın ilk dört ayında pazar payını yüzde % 2.08'e yükselten Skoda, bu dönemde 2 bin 744 adetlik satışa ulaştı. Skoda'nın, 2013 yılının aynı dönemindeki pazar payı ise % 1.72 olmuştu. Skoda, Nisan ayında ise geçen yılın aynı döneminde % 1.92 olan payını % 2.12'ye kadar yükselterek, ilerlemesini sürdürdü. Nisan ayında Skoda satışları 907 adet olarak gerçekleşti.

 

Octavia hakimiyeti sürüyor.

 

Skoda'nın bu yılın ilk dört ayıda gerçekleştirdiği satışlarda, 2014 model yılı yenilikleriyle çekiciliği artan yeni Octavia'nın ağırlığı hissediliyor. 2014 model yılıyla birlikte 1.2 lt 105 HP'lik TSI benzinli motor ve DSG otomatik şanzıman şeçeneğine kavuşan, aynı zamanda daha kapsamlı Optimal donanım paketiyle de sunulmaya başlanan Octavia, bu yılın Ocak-Nisan döneminde Skoda satışlarının yüzde 39.6'sına ulaştı.

Yenilenen Superb ve yine bu yılın içinde yenilenerek satışa sunulan Yeti de, yükselişlerini sürdüren diğer Skoda modelleri oldu. Superb, Skoda'nın ilk dört aylık satışlarında % 29.6'lık pay elde ederken, Yeti de en çok satılan üçüncü model konumuna geldi.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2014, 01:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER