Toyota dünyanın en değerli otomobil markası seçildi

Toyota, 2014 BrandZ en değerli 100 küresel marka raporunda tüm otomobil markalarını geride bırakıp bir kez daha 'dünyanın en değerli otomotiv markası' seçildi.

Toyota dünyanın en değerli otomobil markası seçildi

 Dünyanın en değerli 100 markası arasında yer alan Toyota, otomobil sektöründeki birinciliğini devam ettirdi. Toyota’nın marka değeri yüzde 21 artarak yaklaşık 29,6 milyar dolara yükseldi ve otomotiv sektöründe en çok büyüyen markalardan biri olmayı başardı. Toyota, BrandZ raporunun yayınlanmaya başladığı 2006 yılından bu yana kendi sektöründe 7. kez birinci sırada yer aldı.

BrandZ raporunda, dünya genelinde 80 ülke ve bölgede Toyota’nın 6 milyon adedi geçen 24 farklı hibrit modelinin satışlarındaki artışların bu başarıda büyük rol oynadığı kaydedildi. Toyota, gelecek iki yıl içinde 15 yeni hibrit otomobili de pazara sunmaya hazırlanıyor.


Millward Brown tarafından yapılan araştırmayla en değerli 100 global marka için 30 ülkede 2 milyon kişinin katılımıyla elde edilen sonuçlar; BrandZ’in finansal analiz ve iş performansı sonuçlarının değerlendirilip birleştirilmesiyle ortaya çıkıyor.


Toyota Plaza Seçil Genel Müdürü Hasan Kamil Hayali, Toyota’nın yenilikçi çizgisi ve yeni teknolojilere yaptığı yatırımın her yıl karşılığını bulduğunu belirterek şunları söyledi; “Toyota, otomobil üretimindeki liderliğinin yanında teknoloji liderliği ile de ön plana çıkmıştır. Toyota, teknoloji başta olmak üzere çevre, sürdürülebilir ulaşım, güvenlik, konfor, enerji tasarruflu otomobiller yapma gayreti için yılda 10 milyar doları AR-GE merkezlerine aktarmaktadır. Toyota’nın teknolojiye yaptığı yatırım ve müşterilerine verdiği önem markamızı son yedi yıldır zirveye taşımıştır. Temel felsefesi insana saygı ve sürekli iyileştirme olan Toyota, en değerli otomobil sıralamasında markamızı zirvede tutmaktadır.”


Hayali, Toyota Plaza Seçil olarak Toyota’nın kazandığı bu başarılardan ötürü gurur duyuyor ve müşterilerine verdiği hizmetin kalitesiyle ve müşteri memnuniyetini her zaman en üst önemde görmekle Toyota markasının bayisi olmanın ayrıcalığına layık olmaya çalıştıklarını söyledi. Hayali, Toyota araçlarıyla ilgili bilgi almak isteyen müşterilerimizin 555 8198001 nolu telefon ya da web sitemiz www.toyotasecil.com’dan bilgi alabileceklerini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2014, 20:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER